1
Košarka

FOTO: STARSPORT

HENDIKEP: Još jedan otkaz selektoru Đorđeviću, ovog puta prinudan!

Objavljeno: 28.08.18 u 09:52

Želeo je, ali neće biti u mogućnosti da pomogne reprezentaciji Srbije.

Nakon Nikole Jokića, koji i dalje nije naveo prave razloge odbijanja da zaigra u ‘četvrtom prozoru’ kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine u Kini, stigao je i jedan prinudan otkaz selektoru Srbije.

Aleksandar Đorđević moraće da precrta Stefana Birčevića, koji je u izjavi za ‘Žurnal’ potvrdio da zbog povrede neće moći da zaigra protiv Grčke na Kritu 13. septembra i Estonije u Beogradu tri dana kasnije.

– Ne bih odbio poziv za reprezentaciju ni za živu glavu! Pa meni je državni tim dao mnogo više nego ja njemu – izjavio je Birčević.

Birčević je osvojio sva tri srebra Srbije, na svetskom prvenstvu, Olimpijskim igrama i Eurobasketu, ali u naredna dva meča neće moći da pomogne.

– Hteo sam i pored povrede zadnjih ukrštenih ligamenata kolena da pokušam da se spremim za okupljanje reprezentacije. Međutim, ne ide kako sam priželjkivao. Čitavo leto sam dolazio iz mojih Šopića u Beograd u Fizio Vračar ne bi li oporavio koleno. Nadgledao je to i kondicioni trener državnog tima Mladen Mihailović, ali vreme oporavka ne može da se ubrza – rekao je Birčević.

Srbija će igrati u novoformiranom gruli L u kojoj se još nalaze Grčka, Estonija, Izrael, Nemačka i Gruzija. Tri najbolje selekcije obezbediće plasman na Svetsko prvenstvo.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter