0
Košarka

FOTO: KK Crvena zvezda

ZVEZDA STALA UZ ŠAMPIONE: Basketaši treniraju na Kalemegdanu; Dugošija: Sada su nam samo turniri u glavi

Objavljeno: 16.08.18 u 14:59

Košarkaški klub Crvena zvezda doneo je odluku da ustupi terene na Malom Kalemegdanu najboljim beogradskim 3×3 basketašima, a to su ekipe Zemuna i Beograda.

Pomenuti tim iz Zemuna prošle sezone osvojio je i završni Masters turnir i tako se popeo na ‘krov sveta’ u ovom sportu.

Podatak kojim zemlja košarke mora da se ponosi je taj da se među najboljih deset ekipa u 3×3 basketu na svetu nalazi čak četiri ekipe iz Srbije. Prve dve pozicije zauzimaju Novi Sad i Liman, na četvrtom mestu je ekipa Zemuna, a osmu poziciju zauzima ekipa Beograda.

Nažalost, svi ovi timovi, a možda ponajviše oni beogradski susretali su se godinama unazad sa teškim uslovima za rad. Neretko su prinuđeni da na najteže moguće načine dolaze do osnovnih uslova za trening, ponekad čak da sačekaju da se završi čas fizičkog, a onda da oni krenu da probacuju loptu kroz obruč.

Koliko našim basketašima znači ova odluka Crvene zvezde najbolje govore izjave naših šampiona. Ispred 3×3 ekipe Beograda govorio je Dragan Bjelica:

– Veliko hvala Crvenoj zvezdi! Mnogo nam znači što ćemo imati terene na Malom Kalemegdanu na raspolaganju i samim tim mesto gde će ekipa moći nesmetano da trenira. Zanimljivo je da sam baš ja počeo u Crvenoj zvezdi da treniram košarku davne 1994. godine. Tereni na Malom Kalemegdanu su sjajni, momci su imali prilike da tu igraju i neke turnire, a ambijent među zidinama daje posebnu draž svakom treningu, istakao je Dragan Bjelica ispred ekipe Beograda.

FOTO: KK Crvena zvezda

Slično viđenje stvari imao je i član ekipe Zemuna Marko Dugošija:

– Pre svega nam je velika čast što nas se setio tako veliki klub kakav je sigurno Crvena zvezda i pružio nam veliku pomoć ustupanjem svojih terena na koriščenje. Možemo da kažemo, i to bez dileme, da su to najbolji tereni u Srbiji. Svi znamo da su za velike rezultate potrebni vrhunski uslovi, tako da je ova saradnja od ogromnog značaja za naš tim, istakao je Dugošija, a potom govorio o problemima sa kojima se ekipa Zemuna dugo saučovala:

– Prethodnih sezona imali smo poteškoća u pronalaženju termina za trening. Uglavnom smo se snalazili po uličnim terenima koji su bili u lošem stanju. Na njima smo provodili dosta vremena trenirajući. Saradnja sa Crvenom zvezdom za nas znači mir. Sada možemo da budemo potpuno posvećeni treningu i spremanju za turnire i to u najboljim mogućim uslovima, zaključio je je 18. najbolji ‘basketaš’ sveta po zvaničnom FIBA rangiranju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter