2
AdmiralBet ABA Liga

NIKOLA LONČAR: Koliko je jaka ABA liga? Pa pogledajte samo koga su doveli Budućnost i Cedevita!

Objavljeno: 12.08.18 u 09:36

Sportski direktor Partizana Nikola Lončar govorio je o novoj sezoni u kojoj se crno-beli bore na četiri fronta ABA ligi, Evrokupu, Kupu ‘Radivoja Koraća’ i Superligi Srbije.

Nekada naš proslavljeni reprezentativac Nikola Lončar veruje u to da Partizan ove godine može da se bori za sve trofeje, možda ne u Evropi, ali domaće svakako.

– Mislim da Partizan mora da se vrati u poziciju da bude kandidat za trofeje u svim takmičenjima. Možda za Evrokup ne možemo da budemo toliki optimisti, ali ovaj klub ne sme u Evropi da ima samo jednu pobedu kao prošle sezone – jasno je stavio do znanja Nikola Lončar. – Pa to je potpuno nedopustivo. Ne mogu da kažem da je cilj biti među četiri u ABA ligi, mi to moramo da uradimo. Moj lični stav je da što pre moramo da se vratimo u Evroligu, a svi znamo kako se do nje dolazi – rekao je Nikola Lončar za ‘Večernje Novosti’.

Naravno, sportski direktor Partizana je svestan težine posla i da su u ABA ligi trenutno favoriti Budućnost, Crvena zvezda i Cedevita.

– Biće teško, ali ne odustajemo ni od jednog trofeja. Možemo da budemo mnogo bolji nego prethodne godine. Možda na startu nismo favoriti kao Zvezda, Budućnost, Cedevita, ali tu smo negde. Lako se to tokom sezone promeni.

Otežavajuća okolnost može da bude činjenica da regionalna liga nikad nije bila jača.

– Baš sam pričao sa mojim košarkaškim društvom pre neki dan. Španska liga jeste najjača, tu su onda Turci, pa su posle bili Italijani, Grci… Međutim, koja liga je sad jača od ABA? Pa kakve su samo igrače doveli Cedevita i Budućnost.

Glavni cilj njega kao sportskog direktora je da Partizan ove sezone napravi ekipu koja će činiti 70 posto tima za narednu godinu.

– Najbitnije nam je bilo da 70 odsto ekipe imamo i za sledeću godinu. Mlad smo tim, ali nismo ekipa bez iskustva. Želeli smo stabilnost kad je igrački kadar u pitanju, da ne menjamo svakog leta skoro ceo sastav, jer onda ne može da se uskladi sve kako treba. Taj kontinuitet je bio prioritet, kao i da ekonomski preživimo sledeću godinu. Svi igrači imaju „izlaze“ što se tiče obeštećenja, da mogu da odu ukoliko procenimo da je to u redu. Ako ne, reagovaćemo i zadržaćemo ga. Želili smo da izbegnemo ugovore na godinu dana, kao i situaciju da igrač napravi fenomenalnu sezonu u Partizanu, a da klub nema ništa od toga – rekao je Nikola Lončar.

Ceo intervju sa sportskim direktorom Partizana možete pročitati na ‘Večernjim Novostima’.

0
0

2 Komentara

  1. Коректно и зрело размишљање господин Лончар. Једино се питам да ли заслужује друштво око себе и колико ће он тим ајкулама да одговара

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter