0
Košarka

SPREMA LI SE PROŠIRENJE NBA LIGE: Povratak Supersoniksa ili davno zaboravljene franšize (FOTO)

Objavljeno: 19.05.18 u 18:21

Poslednjih godina dosta se govorilo o mogućem proširenju najjače lige sveta, a danas je NBA skut Džeret Saton podgrejao priče o ulasku nove franšize u ligu.

Još uvek nije poznato da li bi se liga proširila ili bi jednostavno kao što je to i ranije bio slučaj neki od klubova prešao u drugi grad, tek ponovo se govori o mogućm povratku Sijetl Supersoniksa na košarkašku mapu, ali i obnavljanju NBA ekipe u Kanzas Sitiju.

Oba grada su nekada imala svoje klubove, Sijetl do 2008. godine kada je grupa investitora otkupila ekipu i preselila je u Oklahomu, dok su Kanzas Kinsi 1985. godine prebačeni u Sakrametno.

-Moram da budem iskren sa tobom, Kanzas siti će dobiti NBA ekipu u nekom trenutku. To je sve realnost koju sam čuo iz više izvora, pitanje je samo vremena. Sijetl i Kanzas su najvrednija tržišta na koja bi se liga proširila, ako do toga dođe-, citirao je Saton svog izvora.

Svakako mnogi ljubitelji košarke bi pozdravili povratak Supersoniksa na scenu, a pogodak bi bila i aktivacija Kanzasa koji ima sve uslove da uskoči kada za to dobiju dozvolu i halu od 19.000 mesta u kojoj nastupa NCAA ligaš Kanzas Džejhouksi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter