0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KLS SUPERLIGA: Nova ubedljiva pobeda Partizana, pala još jedna ‘stotka’

Objavljeno: 16.05.18 u 19:42

Crno-beli su na gostovanju došli do osmog trijumfa u domaćem prvenstvu.

Partizan je rezultatom 101:78 porazio Metalac.

Prva četvrtina kakva se ne viđa često na našim terenima igrana je u Valjevu. Veoma raspoloženi bili su i domaći i gostujući košarkaši pa je za deset minuta igre ubačeno čak 55 poena. Partizan je uspeo da održi ritam do poluvremena, što domaćem timu nije uspelo, pa je rezultat na poluvremenu bio 54:46 za crno-bele.

Meč je presudila veoma loša deonica Metalca nakon poluvremena, domaći tim nije ličio na sebe iz prvih 20 minuta igre uz veoma slabe procente šuta. Ipak, ni Partizan nije uspeo takvu situaciju ubedljivije da kazni, došao je do dvocifrene razlike ali je i dalje postojala prilika za Metalac da se vrati u meč.

Ali tim iz Valjeva nije uspeo. Zasluge za to pre svega idu odličnoj igri Partizana u poslednjoj deonici, pogotovo kad je nekoliko završnih minuta utakmice u pitanju. Mini serijama je tim Nenada Čanka u kontinuitetu ‘bežao’ rivalu i u finišu nije bilo uzbuđenja.

Odličnu rolu imao je Vanja Marinković koji je ubacio 26 poena, dok je Najdžel Vilijams-Gos utakmicu završio sa 19 poena. Kvame Von je ubacio 15, a Veličković 14. Na drugoj strani je najbolji bio Josip Mikulić koji je imao 17 poena, dok su po jedan manje ubacili Pavlović i Vasić.

Ova pobeda crno-belih neće imati velikog značaja ukoliko FMP takođe upiše pobedu u poslednjem kolu, pošto će tim iz Železnika u plej-of kao prvoplasiran.

Grupa B

Sreda
Metalac – Partizan 78:101

19.00 FMP – Vršac
20.00 Vojvodina – Dinamik

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter