0
Košarka

FOTO: FIBA

GASOL: Fantastično je što će Kokoškov predvoditi Sanse

Objavljeno: 12.05.18 u 19:24

Poznati španski košarkaš se oglasio povodom sve većeg broja Evropljana na ozbiljnim ulogama u NBA.

Ne samo među igračima koji su još odavno ‘kupili’ interesovanje preko bare.

Pričao je Pau Gasol koliko je teško bilo jednom španskom talentu da se izbori sa ubeđenjem u NBA da koliko god bio dobar i veliki potencijal, Evropljanin nije srazmeran domaćem košarkašu kojem se ipak daje prednost. Iako su ta vremena davno iza nas, Gasol je srećan što će jedan Evropljanin, u ovom slučaju Srbin, voditi NBA ekipu.

– Mislim da je fanstastično što je Kokoškov trener Sansa, moram da vam kažem to je za mene bilo specijalno. Pre 17 godina sam draftovan i od uvek su ljudi komentarisali da ne možeš da uzmeš Evropljanina kao trećeg na draftu. Svi su govorili da ima talenat, ali za u drugu rundu. Treba uzeti nekoga sa instinktom ubice, Evropljani su mekani, tako su govorili. Vidite danas uzimaju Evropljane na draftu na visokim pikovima, a ove godine dolazi Luka Dončić i ko zna možda i on bude prvi pik broj jedan iz Evrope, napisao je Gasol.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter