0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

OBORIO SVE REKORDE: Alekseju Švedu zasluženo trofej ‘Alfonso Ford’

Objavljeno: 07.05.18 u 14:49

Prva violina Himkija bila je bez premca u košgeterskom učinku ove sezone i sa razlogom će dobiti trofej za najefikasnijeg igrača Evrolige.

U pitanju je priznanje koje se već godinama dodeljuje za igrača sa najefikasnijom statistikom, odnosno, ne utiču glasovi navijača, novinara i trenera.

Ove godine nagrada je otišla u ruke Alekseja Šveda, koji je fantastičnu formu najavio još na Eurobasketu u septembru prošle godine, a nastavio u dresu Himkija koji je umalo odveo na fajnal-for Evrolige u Beogradu.

On je ove sezone imao u proseku 21,8 poena po meču, a ukupno je ubacio 740 poena, što je apsolutni rekord i mnogo više od prethodne najviše granice koju je postavio Kit Lengford sa 609 poena.

I ne samo to, Šved je povezao najviše utakmica sa minimum 16 poena, što je učinio čak 29 puta uzastopno.

Ni tu nije kraj, imao je najbolji procenat šuta za tri poena (107/324), dao je najviše poena na jednom plej-of meču (36), ali i ubacio najviše trojki (8).

Nagrada je sasvim zasluženo u njegovim rukama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter