8
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

KLS: Herojska pobeda Mege, ovakvu bruku Zvezda ne pamti!

Objavljeno: 06.05.18 u 22:44

Još jedna očajna partija i neshvatljivo lako ispuštena prednost Crvene zvezde, Mega Bemaks sa osam igrača odneo pobedu . 76:74.

Mega Bemaks je u ovaj meč ušao sa osam igrača. Sa druge strane, Zvezdina udarna igla, Džejms Feldin, ubacio je 29 poena, dok je Tejlor Ročesti ubacio 13 od prvih 16 poena svoje ekipe. Ipak, ni to nije pomoglo Zvezdi da dođe do pobede.

No, krenimo redom…

U prvoj četvrtini ubedljivo najbolji igrač na terenu bio je Tejlor Ročesti, koji je od prvih 16 poena Zvezde ubacio 13, i uz to asistirao Radanovu za trojku kojom je otvoro meč. 

I tu je stao Zvezdin plej. 

FOTO: STARSPORT

Njegovu „seriju“ prekinuo je Čović na asistenciju Kešelja.

Sa druge strane, uprkos ranom Zvezdinom vođstvu od sedam poena (9:2), Mega je ubrzo uhvatila korak, stigla do izjednačenja (16:16), najviše zahvaljujući Čarapiću koji je ubacio sedam poena do kraja prve deonice. A ona je završena prednošću 25:19 u korist crveno-belih, koju su stekli najviše sa linije za slobodna bacanja, i to preko Omića i Feldina.

U strelce se trojkom upisao i Dobrić, stigla je Zvezda do 31:21, a nešto više od minuta kasnije – 31:30, nakon koševa Cerovine, Čarapića i Fundića. Menjali su se timovi u vođstvu, nije uspevala Zvezda više da se odvoji, Mega je hvatala korak kad god bi bilo naznake da mogu do osetnije prednosti, pa je prvo poluvreme okončano 42:39.

Ročesti je nesportsku ličnu, Mega je uspela da izjednači na 42:42. i ponovo nije bilo ozbiljnijih promena sve dok Džejms Feldin nije namestio ruku i vezao četiri trojke za 56:46. Ubrzo je stigla i peta trojka, pre nje i zakucavanje Lesora za ubedljivih 61:48, ali ispostaviće se da ni to nije bilo dovoljno igračima Zvezde da mirno privedu meč kraju.

FOTO: STARSPORT

Cerovina je trojkom Megu vratio na jednocifren minus krajem treće deonice, a potom početkom poslednje i dodatno primakao svoju ekipu. 

Možda i presudan momenat dogodio se sredinom poslednje deonice, kada jee Ročesti zaradio tehničku grešku, pa je samim tim, zbog toga što je već ranije napravio nesportski faul, morao da napusti igru. Usledio je veliki pad crveno-belih, što je Mega, pre svega preko Fundića (18 skokova), umela da iskoristi i ostane blizu, a potom i u poslednja tri minuta da povede. Pogubljeno je izgledala Zvezda, nisu uspevali da odbrane ništa crveno-beli, a i kada bi promašili igrači Mege, hvatali su uglavnom loptu u napadu (53:33 odnos u skokovima u korist čete Dejana Milojevića).

FOTO: STARSPORT

Šansu da reši sve dileme imao je junak meča, Fundić, ali je promašio zakucavanje u poslednjem minutu za plus pet, potom je Čović pogodio za dva. Očekivano, Zvezda je pravila faul, Čarapić je bio polovičan, ali je Čovićev pokušaj sa osam metara za pobedu bio neprecizan.

Na kraju, 76:74, herojski podvig Mega Bemaksa, koja je na ovaj susret izašla sa osam igrača, od čega je Nedeljković odigrao nepunih sedam minuta, dok je Cerovina ranije danas protiv omladinaca Crvene zvezde igrao finale juniorske lige.

FOTO: STARSPORT

Sa druge strane, Crvenoj zvezdi je ovo možda i poslednje upozorenje ne samo pred završnicu ove sezone, već i pred početak priprema za sledeću, jer ukoliko nešto ozbiljno crveno-beli ne promene u svom pristupu utakmicama, pitanje je kada će – i da li će uopšte – biti u prilici da razmišljaju o borbi za Evroligu.

Pozitivna stvar po crveno-bele jeste to što ovaj poraz ne menja previše u želji da se osvoji prvo mesto krupe A, pošto je za to u svakom slučaju bila neophodna pobeda nad Borcem iz Čačka.

Mada, samo postavljanje tog pitanja je poprilično bolno po crveno-bele. Pogotovo što je veliko pitanje da li Zvezda ima i snage i kvaliteta da Borac u sredu savlada sa više od sedam poena razlike.

Superliga, 7. kolo
nedelja:
Mega Bemaks – Crvena Zvezda 76:74

subota:
Borac – Tamiš Petrohemija 72:62
Zlatibor – Mladost 99:73

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

8 Komentara

  1. HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAH PA DAJ BRE NEMOJ TO DA IM RADIS PA SACICA OVE DECE IH SAMARA TO JE VALJDA MUSAVIM DOVOLJNO!ALO JA IH NE MRZIM ZNACI POTPUNO OBJETIVNO SAM NAPISAO ONI SE GASE OPET LICA NASA OSMESI KRASE!

    0
    0
    Odgovori
  2. OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO TURCI OVO JE GIGA MISLIM MEGA BAMBUSANJE!
    ALI U VAMA SE NALAZI BORAC AHHAHAHAHAHAH, ZATO OCEKUJTE LEPU BUDUCNOST AAAAAAAH DA VAMA SE BUDUCNOST VEC DESILA HAHAHAHAHAHHAHAHAH A I NISKA BANJA AHAHAHAHHAHAHAHAHAH
    OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO TURCI BICE OVE GODINE DUPLA KRUNA DUPLA RADOST POBEDICE LJUBAV POBEDICE MLADOST!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter