0
Košarka

NBA: Juta i Toronto pobedama u šestim utakmicama do polufinala konferencija

Objavljeno: 28.04.18 u 09:10

Takmičenje u NBA ligi za ovu sezonu završili su Oklahoma i Vašington.

Juta je rezultatom 96:91 porazila Tandere, dok je na meču Toronta i Vašingtona bilo 102:92.

Ni fenomenalna partija Rasela Vestbruka od 46 poena nije pomogla Oklahomi da ‘preživi’ šesti meč u seriji i dođe do majstorice. Jedan od razloga za to bio je maestralni Donovan Mičel koji je predvodio svoj tim do novog velikog trijumfa. Ni jedna ni druga ekipa nisu preterano efikasno ušle u meč, da bi se potpuno razigrali u trećem kvartalu kada je Juta ubacila 37, a Oklahoma 29 poena. Imali su Tanderi inicijativu u finišu, ali nisu uspeli da ozbiljnije ugroze vođstvo Džeza.

Ono što nije uspela Oklahoma, jeste Indijana, koja je noćas potpuno nadigrala Klivlend te se se serija rešavati u sedmoj utakmici. Čak 34 poena razlike na kraju bilo je za Pejserse, a najkorisniji igrač meča bio je Viktor Oladipo koji je sa 28 poena, 13 skokova i 10 asistencija imao tripl-dabl.

Među polufinalistima konferencije naći će se i Toronto. Reptorsi su naneli četvrti poraz Vašingtonu u seriji, pa će nakon majstorice Klivlenda i Indijane znati svog rivala za dalji tok takmičenja.

NBA – REZULTATI

Vašington – Toronto 92:102 /2:4 u seriji/
Indijana – Klivlend 121:87 /3:3 u seriji/
Juta Džez – Oklahoma 96:91 /4:2 u seriji/

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter