0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

VELIKI INTERVJU GAGIJA MILOSAVLJEVIĆA: O Partizanu, reprezentaciji, Nedoviću, početku karijere…

Objavljeno: 27.04.18 u 17:16

Bivši kapiten Partizana, a sada uzdanica Unikahe, dao je opširan i zanimljiv intervju za lokalni španski medij ‘Malagahoy.es’.

Popularni Gagi je otkrio detalj oko prelaska sa fudbala na košarku i kako se ovaj sport doživljava u Srbiji.

– Prvo sam trenirao fudbal, ali me je prijatelj iz škole odveo na košarku. Imao sam 14-15 godina. Počeo sam da igram i svidelo mi se. Košarka je u Srbiji drugačija od drugih sportova. Između Partizana i Crvene zvezde vlada veliko rivalstvo. Ludo je. Ponosan sam što sam deo istorije Partizana. Osvojio sam titule, mnoge trofeje i bilo mi je jako lepo. Bio sam kapiten, to je velika čast za mene i ponosan sam na to“.

– To je bilo neverovatno. Igrao sam u velikom evroligaškom klubu. Kada uđeš u igru i 20.000 navijača skandira tvoje ime… To je nešto što treba doživeti. Neverovatno je. Partizan je bio posebno iskustvo – rekao je Milosavljević.

Imao je osvrt na nedavni Eurobasket u Turskoj na kom je osvojio srebrnu medalju sa reprezentacijom Srbijom.

– Bilo je neverovatno. Svako želi da igra za reprezentaciju. Osvojili smo medalju, nismo to toliko očekivali, ali je to veliki uspeh. Kada smo se vratili u Srbiju bili smo veoma srećni. Svi su bili tu zadovoljni posle našeg uspeha, slavili smo zajedno. Lepo iskustvo koje ću zauvek pamtiti. „Srbija je, da tako kažemo, mala zemlja, a ekonomija i ostale stvari u ovom momentu nisu baš najbolje. Zato je sport jedna od boljih stvari i veoma je važan za ljude u Srbiji.

Reč dve i o saigraču iz nacionalnog tima i Unikahe.

– Nedo mi je mnogo pomogao, srećan sam što igram ovde sa njim. Igrali smo kao deca u reprezentaciji. Do 18 ili 19 godina. Dosta mi je pomogao i oko košarke, ali i grada. Mlađi je od mene, ali mi pomaže. Dosta smo dobri prijatelji i provodimo mnogo vremena zajedno“.

– Igra neverovatno i veoma sam srećan zbog njega. Igrao je u NBA, ali nije imao dovoljno prostora da se pokaže. Mislim da kada bi se vratio tamo da bi mogao da igra. On je NBA igrač, ali kada je bio tamo nije imao sreće. Bio je u timu sa Karijem i Tompsonom – podvukao je Milosavljević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter