1
Košarka

FOTO: STARSPORT

ALIMPIJEVIĆ: Za Zvezdu moraš da se boriš! Sve što bih vam rekao o Dangubiću moglo bi da se protumači ovako ili onako…

Objavljeno: 27.04.18 u 22:12

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević izjavio je posle meča protiv Zlatibora iz Čajetine da svaki igrač mora da se bori za crveno-beli dres.

On je zbog toga pohvalio svoje igrače jer su se i na 30 poena razlike bacali za loptu i tako pokazali da im je stalo.

– Važno je da na svim utakmicama do kraja sezone igramo i završavamo na ovakav način. Svima je jasno. Danas na 30 razlike igrač se baca na terenu, idemo na ofanzivni skok, ‘gradimo’ i stalo nam je. Kad uporedite neke stvari, vrlo je jasno da smo najveće probleme tokom čitave sezone imali zato što je bilo nekakvog ‘merenja’ protivnika, odnosno motivacije igrača… To je potpuno neprihvatljivo i neshvatljivo kad nosiš Zvezdin dres.

– Šut može da ne ide, ali da se ne boriš – ne možeš. Nevezano za protivnika. Tako smo startovali od početka, tako je trebalo da završimo i tako ćemo u ime Boga i završiti, jer ovo je jedini put da ovakvim načinom i ovakvim pristupom dođemo do finala – poštujući sve protivnike i timove do tog finala.

Alimpijević je istakao da je od kraja regionalne ABA lige počela nova etapa sezone.

– Onog momenta kada se završila ABA liga došlo je do promene. Odlasci i dolasci su promena, za to je potrebno još koji dan, ide to u sjajnom pravcu, šta smo želeli postižemo, ali igrači moraju da prihvate drugačije uloge nego što su imali pre svih promena. Ko je bio igrač sa klupe sad mora da pokaže i vere samopouzdanja u sebe i sve što on radi.

Kada se radi o kadrovskoj situaciji, Ognjen Dobrić se od ponedeljka vraća u trenažni proces, Pero Antić je blizu povratka, a Nemanja Dangubić

– On je, iskreno, najdalji od svih i ne znam ništa da vam kažem. Sve što bih rekao moglo bi da se protumači na ovaj ili onaj način – ostao je misteriozan Dušan Alimpijević.

0
0

1 Komentara

  1. А за мотивиција играча и „мерење“ противника, је ли оно беше задужен тренер?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter