0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DOBRO JE ZNAO GDE DOLAZI: Vilijams-Gos otkrio zašto je odabrao baš Partizan, a dotakao se Kupa u Nišu i planova za budućnost

Objavljeno: 11.04.18 u 20:40

Američki plejmejker u redovima Partizana, Najdžel Vilijams-Gos, igra odličnu debitantsku sezonu u profesionalnoj košarci afirmisavši se u jednog od lidera crno-belih.

Sjajni organizator igre došao je u Beogrda kao NCAA šampion, pošto je predvodio Gonzagu to titule na „martovskom ludilu“, a Partizan je kako kaže izabrao zbog tradicije stvaranja NBA po kojoj su crno-beli nadaleko poznati.

– Želeo sam da dođem u tim koji je poznat po razvoju mladih igrača. Znao sam da intenzitet košarke u Srbiji može mnogo da pomogne igraču kao što sam ja. I to su bili glavni razlozi zbog kojih sam se odlučio za Evropu i pogotovo Partizan. Znao sam za igrače koji su se afirmisali u Partizanu, poput Jana Veselog, Bogdana Bogdanovića i Nikole Pekovića, da ne pričam o Vladu Divcu-, rekao je Amerikanac u razgovoru za specijalizovani sajt „Eurohoops“.

Od samog početka bilo je uočljivo da se uprkos promeni kontinenta ali i prelaska sa viši nivo košarke, Nadžel Vilijams-Gos vrlo brzo uklopio na ovdašnji stil igre i za kratko vreme postao „motor“ Partizana. To mu kako kaže nije bilo teško, pošto, pošto je došao u pravu košarkašku sredinu.

– Mogao sam da osetim energiju i košarkašku kulturu. Sve se dogodilo veoma brzo, posle toga je bilo lako adaptirati se. Mislim da je košarka univerzalni jezik, a u Srbiji sam shvatio da ako volite košarku i želite da se takmičite svako veče možda nećete da pobedite svaki put, ali definitivno možete da doprinesete svom klubu. A meni se to desilo u Partizanu-, dodao je sjajni plejmejker.

Prva sezona među profesionalcima začinjena je i trofejom u Kupu Radivoja Koraća, do koga su pobedom nad najvećim rivalom Crvenom zvezdom. Vilijams-Gos proglašen je i za MVP-a finalnog meča, a veliki utisak na njega ostavila je atmosfera koja vlada u susretu dva najveća srpska kluba.

– To je najbolja stvar koja mi se dogodila. Želeli smo prvi trofej nakon 2013. godine, a kada to uradite protiv Crvene zvezde osećaj je poseban. Na koledžu sam saznao šta je rivalitet, ali nije tako napeto kao ovde. Svi čekaju večiti derbi, u toj nedelji na svakom koraku u gradu samo se o tome govori. Navijači Gonzage su takođe strastveni, ali ovo je jedan viši nivo, mislim da je malo navijača kao što su Partizanovi- rekao je Vilijams-Gos.

Partizan je sezonu počeo sa Miroslavom Nikolićem, da bi kasnije je na klupu došao Nenad Čanak.

– Počeli smo sa iskusnim trenerom, kasnije je došao mlađi. To je dvosmeran proces, ja učim od njega, a on uči od nas igrača. Mislim da je, generalno, trenerski posao u Srbiji na visokom nivou-, naglasio je Vilijams-Gos.
Ove sezone sjajne partije pruža još jedan bivši učenik univerziteta Gonzaga, Kevin Pengos, koji je sa Žalgirisom obezbedio plasman među osam najboljih ekipa Evrolige.

– Ne znam šta je to posebno u plejmejkerima Gonzage. Znam samo da smo od trenera Marka Fjua naučili da je tim na prvom mestu. A kada to imate na umu, lakše vam je da se prilagodite na evropsku košarku. Ovo je za mene nemerljivo iskustvo, posle koledža sam želeo da rastem kao igrač i kao osoba i mislim da mi se upravo to dogodilo-, rekao je košarkaš Partizana.

Na prošlogodišnjem NBA draftu Najdžel Vilijams-Gos odabran je od strane Jute Džez kao 55. pik, a njegov plan je da se u budućnosti zaigra u najjačoj ligi sveta.

– Želim da nastavim svoj put napretka. Naravno, ukoliko dobijem priliku da se vratim u SAD i zaigram u NBA ligi biće sjajno. Draftovala me Juta, tako da znam svoj tim, ali najviše sam fokusiran na svoju igru, kako da je unapredim i pređem na sledeći nivo kao igrač. Želeo bih da nastavim niz igrača Partizana koji su karijeru nastavili u NBA, zaključio je Vilijams-Gos.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter