6
AdmiralBet ABA Liga

ISKRENO: Evo kako to izgleda kada Vujošević hvali Čovića, evo šta je rekao o Toši i Pekmenu

Objavljeno: 03.04.18 u 12:20

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević govorio je o svojim bivšim saradnicima, ali i rivalu Nebojši Čoviću.

Selektor Bosne i Hercegovine je u intervjuu za ‘Sport klub’ istakao da ga je najviše razočarao bivši saradnik i prijatelj Dragan Todorić.

– Toša nije neko ko je donosio odluke. On preplivava kako bi ostao, ima taj instinkt samoodržanja. Dobro oseća kada neko pada i ako je on bio vezan za njega onda se sklanja, ali na ružan način. Da bi se oprao on radi najprljavije stvari u sklanjanju osobe sa kojim je do tada bio blizak. Nije me razočarao jer je to radio svih godina prema svim ljudima sa kojima je sarađivao. Na taj način je opstao. Nije me razočarao u tom smislu da je uradio nešto što nije moglo da se predvidi. Pogotovo što je posle toga vodio kampanju pokušavajući da svoju poziciju napravi moralno čistom. Pričao je kako sam ja uništio klub svađama, to je radio po kafanama. Vodio je prizemnu kampanju. To je dolazilo do mene. On je bio dobar izvršilac prljavih stvari i nije on uradio bilo šta što je moglo da promeni neku situaciju. To je jednog momenta moralo da bude tako. Partizan nije Barselona da bude simbol otpora prema Franku i prema nekom lošem tretmanu – počeo je priču za Sport klub, Duško Vujošević.

Za bivšeg igrača Nikolu Pekovića u čije vreme je ‘sklonjen’ iz kluba kaže da nije ispao pametan.

– Ja sam obaveštavao javnost šta se dešava, a kada su lični interesi došli u pitanje oni su vrlo lako pristali na ucenu da ja treba da budem sklonjen. Kad je Nikola Peković u pitanju nije ispao previše pametan. Bila su neka obećanja, koliko ja znam, da će ukoliko to uradi dugovi kluba biti pokriveni, da će klub moći da funkcioniše bez njegovih para. On je mogao da kaže sklonite ga vi, ipak sam ja trener koji je puno uradio za njegovu karijeru. Međutim, nije ispao pametan, a oni dalje nisu održali obećanje. Bio je mnogo ružan način, da se nije direktno pričalo.

Začudile su pohvale na račun sposobnosti ‘ljutog rivala’ Nebojše Čovića.

– Zvezda se i pravila na račun rušenja Partizana, između ostalog. Čović je beskrupulozan čovek, ali sa velikom radnom energijom i velikih organizacionih sposobnosti. Iskoristio je pad Partizana. Posle Fajnal-fora ABA lige u Beogradu, gde smo kiksnuli i Zvezda i mi, prvo što je urađeno je da je Evroliga jednu kvalifikacionu grupu za popunu takmičenja dodelila Beogradu, a onda kada se izdejstvovalo, ne znam na koje sve načine, da Cibona odustane, Zvezda je po nekom automatizmu dobila pravo da igra Evroligu. Mnogo puta im se na svim nivoima omogućavalo da idu prečicom. Oni su znali to da iskoriste. Prošle sezone su jedan period igrali stvarno izvanredno, a Čović je spojio infrasrtukturu i mlade igrače iz Železnika sa navijačima i tradicijom Zvezde – rekao je Vujošević.

Ceo intervju sa Duškom Vujoševićem možete da pročitate na portalu ‘Sport kluba’.

0
0

6 Komentara

  1. A ko je rusio Zvezdu 13 god.i otimao sve sto je mogao od igraca pa dalje.I na cemu je Vas uspjeh gradjen Vujosevicu…Kako ste gradili i sadili tako Vam je i sruseno.Uzivam u vasoj patnji i u vasem bolu!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. NoBL 135 je prava slika i prilika … pravi predstavnik – navijaca FMP-kkcz. ono sto ljudi u i oko drzavni projekata: zvezda ocekuje … (ovaj komentar je pravi, za njih) od svakog naivnog (mozda gresim, ima i onih koji imaju po neki interes …) SRBINA. bravo DULO, bas se NE menjas, uvek ISTINU zboris … iz bilo kog tabora, bili oni crveno ili cerno belo obojeni. DULO ih sve odrea pozdravlja.

    0
    0
    Odgovori
  3. Čovek je bolestan …niko nevalja samo je on dobar..on i D.Ivkovic posteni a nezna se koliko su para oteli.Ama Srbi dozovite sr pameti nek ide u c.goru pa nek pametuje…ali ga ni tamo nece.
    ČOVEK JE OPSEDNUT VUĆICEM A ovaj ga nije spomenuo.Dulo idi se bavi pilitikom kod tvog Mila.. Đ…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter