0
Košarka

FOTO: ZAJEDNO ZA ŽIVOT

PRAZNIK KOŠARKE: Real Madrid, Fenerbahče i Lokomotiva stižu u Srbiju i pomažu našoj deci

Objavljeno: 13.03.18 u 14:37

Četvrti po redu košarkaški turnir mlađih kategorija ‘Petrovgrad Basketball U16 Cup’ održaće se u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu od 16. do 18. marta.

Zrenjanin će imati tu čast da, između ostalih, ugosti kadetske timove velikana evropske košarke kao što su Real Madrid, Fenerbahče i Lokomotiva iz Kubana.

Posetioci će imati priliku da na delu vide buduće asove evropske i svetske košarke, kao I da pomognu oboleloj deci kroz humanitarni karakter turnira.

Na turniru koji se održava u organizaciji KK Petrovgrad iz Zrenjanina, a pod pokroviteljstvom grada Zrenjanina I generalnim sponzorstvom kompanije GOMEX, pored domaće ekipe Petrovgrada i Partizana učestvovaće i Real Madrid, Fenrbahče , Lokomotiva iz Kubana, Stella Azzura iz Italije, kao i mlade reprenzetacije Crne Gore i Rumunije.

U zadnje tri godine, koliko traje ovaj turnir, grad na Begeju imao je prilike da ugosti velika imena svetske košarke kao što su Barselona, Real Madrid, Armani, Darušafaka i Cibona, a naši timovi jedinstvenu priliku da sa njima odmere snage.

Da je ovaj turnir pravi rasadnik talenata dokazuje i to da su na ovom turniru igrali i danas već svetski poznati košarkaški talenti I igrači Real Madrida Dino Radončić i Luka Dončić, takođe očekuje se dolazak velikog broja skauta iz evropskih klubova.

Zvaničan program počinje u petak u 14:30 utakmicom između turskog Fenerbahčea i selekcije Rumunije, dok se posle zvanične ceremonije otvaranja od 19:30 očekuje duel Partizana i Real Madrida. Finalna utakmica odigraće se u nedelju od 20h u Kristalnoj dvorani.

Ono najlepše što krasi ovaj turnir od samog početka jeste I njegov humanitarni karakter. Ulaznice za utakmice se ne naplaćuju, a svaki posetilac može donirati određeni iznos kao naknadu za ulaz.

Sav prihod od donacija namenjen je fondu Humanitarne organizacije ‘Zajedno za život’ koja pomaže deci u procesu lečenja u zemlji i inostranstvu, kao i njihovim roditeljima. Humanitarnu organizaciju ‘Zajedno za život’ osnovao je Jovan Simić, u javnosti poznat po brojnim humanitarnim akcijama za lečenje dece kao što su aukcije dresova, Sportski Bazari I humanitarne utakmice.

FOTO: ZAJEDNO ZA ŽIVOT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter