4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Radivojević umalo pomrsio račune crevno-belima, Zvezda ‘overila’ prvu poziciju pred plej-of!

Objavljeno: 05.03.18 u 19:53

Crveno-beli su slavili u laktašima rezultatom 82:76 u okviru 21. runde ABA lige.

Najbolji u timu Crvene zvezde bio je Tejlor Ročesti sa 23 poena za pola sata igre.

Prve poene na meču postiže Artis, nakon čega Igokea povećava na 4:0, da bi usledila serija Crvene zvezde od deset uzastopnih poena koje su ubacili Milko Bjelica i Matijas Lesor. Motivisan je na samom startu protiv bivšeg kluba bio Vuk Radijvojević koji je upisao tri asistencije za tri koša koliko je u prvih šest minuta ubacila Igokea. Uz faul prvo pogađa Ročesti, pa potom i Artis na drugoj strani koji vraća domaće na minus četiri, a potom trojkom Radivojevića Igokea prilazi veoma blizu gostima. Zvezda ponovo ne koristi napad, a Enis faulira Rikića za preokret tima iz Republike Srpske. Još u prvom kvartalu je za izabranike Dušana Alimpijevića problem bio ‘pikenrol’ koji je doneo Igokei nove poene i seriju od 9:0 za vođstvo na kraju prve deonice.

Na početku drugog kvartala Janković ne dozvoljava Igokei da se oslobodi, međutim Marko Ljubičić sa četiri vezana poena dodatno povećava vođstvo domaćina. Kao i ‘pikenrol’, problem Zvezdi u odbrani bilo je i loše fauliranje, te česte prilike da nakon koša igrači Igokee postignu još jedan sa linije penala. To je uradio Ponjavić koji je doneo najveće vođstvo Igokei do tada, od plus sedam. Na drugoj strani probleme Zvezdi pravi i kombinovana odbrana ekipe iz Laktaša, koju razbijaju trčanjem Dilana Enisa i Džejmsa Feldina. Potom pad u igri Igokee i Crvena zvezda stiže do izjednačenja na tri minuta do poluvremena, ali je završnica pripala domaćinu koji je na velikoj pauzi imao vođstvo od 45:40.

U naletima su na startu treće četvrtine igrala oba tima, Igokea je uspevala da očuva prednost i ima konstantno vođstvo još od kraja prve deonice. Tako je i dalje, šta god da su pokušavali igrači crveno-belih, tim iz Laktaša kao da je imao još lakše rešenje da dođe do poena protiv Zvezde. U 26. minutu utakmice pogotkom Ročestija Zvezda prilazi na pola koša zaostatka, ali opet finiš deonice pripada Igokei koja na samom kraju kvartala dolazi do maksimalnih plus osam pred odlučujućih deset minuta igre.

Prvu trojku u drugom poluvremenu pogađa Pero Antić tek početkom završne deonice i time se Zvezda približila na minus dva. Zvezda je propustila veoma dobru priliku da se odbrani i ima napad za izjednačenje ili vođstvo. Čak dvaput igrači Igokee hvataju ofanzivni skok u reketu Zvezde i dobijaju slobodna bacanja nakon prekršaja Ročestija. Međutim loši šutevi za tri u nastavku Gajića i Ljubičića, što Zvezda kažnjava poenima Davidovca za vođstvo nakon dužeg perioda. Artis je u tim momentima držao igru Igokee, i organizacioni, a i poenterski. Onda slede dva teška pogotka, prvo Davidovac, pa Glogovac za 71:72. Potom kao da je meč izmakao domaćinu iz ruku. Konfuzna situacija pored terena, pa novi promašaj Radivojevića u šutu za tri i peta lična Rikića koji je bio jedan od najboljih kod domaćina. Međutim Vuk Radivojević konačno pogađa trojku, da bi Omić napravio faul u napadu i dao veliku šansu domaćinu. Bivši igrač Zvezde preuzima odgovornost na sebe i u narednoj akciji, ponovo pogađa za minus tri na 58 sekundi do kraja, a Alimpijević mora da traži tajm-aut. I odličan napad je nacrtao Alimpijević, Feldin je ostao sam i pogodio na 45 sekundi do kraja za konačnih 82:76. Ljubičić je pokušao da vrati trojku, ali nije uspeo.

ABA LIGA – 21. KOLO

Subota

MZT – Cedevita 64:85
FMP – Olimpija 81:86

Nedelja

Partizan – Budućnost 94:83
Cibona – Mornar 79:82

Ponedeljak:
Igokea – Crvena zvezda 76:82

21.00 Zadar – Mega Bemaks

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

4 Komentara

  1. Jos nije kasno da se nesto mijenja,ovaj tim je igracki najjaci u ligi ali igra nije na zeljenom nivou.Ovakvom igrom tesko do odbrane Aba lig.Alimpije nije napravio hemiju u ovom timu,a jos manje da im bude autoritet.

    0
    0
    Odgovori
  2. Zvezda igra anemično,nezainteresovano,podcenjuju protivnike i onda gube samopouzdanje kao posledicu. Tim je prezasićen i treba promeniti trenera da vrati hemiju timu. S ovom igrom nikoga ne mogu pobediti.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter