1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DRAMA U BEOGRADU: Košarkaš Olimpije se borio za život, Nebojša Čović mu priskočio u pomoć!

Objavljeno: 04.03.18 u 13:13

Košarkaš Olimpije Jan Špan preživeo je tešku dramu sinoć i noćas, nakon što je juče u meču protiv FMP-a u Železniku izgubio svest posle duela sa Nemanjom Nenadićem.

Danas je sportski svet potrešen smrću italijanskog fudbalera Davida Astorija, a umalo se noćas nije dogodila nova velika tragedija, ovog puta u košarkaškom svetu.

Naime, sinoć je u meču FMP-a i Olimpije iz Ljubljane u Železniku, košarkaš gostujuće ekipe Jan Špan pao na zemlju posle duela sa Nemanjom Nenadićem i izgubio svest.

Odmah je izvršena intervencija lekara, a zatim je prebačen u Urgentni centar u Beogradu, gde je sa igračem krenuo jedan funkcioner Olimpije i Nebojša Čović, kao prvi čovek regionalnog takmičenja.

Špan je dobio prelom jagodične kosti, donjeg poda orbite, maksilarnog sinusa, kao i kontuziju mozga. Imao je glavobolje i nategnuće vrata, ali nije u životnoj opasnosti i danas je pušten da se vrati u Sloveniju i nastavi lečenje.

– Celu noć sam bio uz Špana, pukla mu je jagodična kost i postojao je veliki strah da ne dobije izliv krvi u mozak. Uz pomoć naše doktorke Suzane Milutinović, vratili smo momka, opravili ga i, na sreću, sve se dobro završilo. Špan će u toku dana otputovati u Ljubljanu gde ga čeka operacija pomenute frakture. Pogurao sam sve što sam mogao u Urgentnom centru, pomagao, nije bilo lako, ali dečko ima 26 godina, može i sin da mi bude, tako da je najmanje što je moglo da se očekuje od mene je da mu pomognem, zajedno sa našim doktorima – rekao je Nebojša Čović za ‘Blic’.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter