12
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: HOTSPORT

NEBOJŠA ČOVIĆ: Dokle priče iz ‘Strahinjića Bana’, ajde da vidimo otkud Krilenko u Partizanu, razmišljam da odem!

Objavljeno: 26.02.18 u 14:21

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović održao je vanrednu konferenciju za novinare povodom pisanja da je došlo do sukoba u klubu, to jest između igrača Branka Lazića i Pere Antića sa trenerom Dušanom Alimpijevićem.

Pratite tok konferencije na kojoj je naš novinar Strahinja Nikolić:

– Razumem da mediji služe i za spinovanja da se prikruju bolesne stvari koje su se dogodile u Nišu sa skidanjem pločica i mislim da je ovo jedan od pokušaja… počev od objavljivanja Pere na slavljenju rođenja deteta njegovog druga, preko toga da je Lazić udario trenera, pa snimak sa utakmice poslednje sa Bambergom gde je u prvom planu Alimpijević… Da je neko hteo da razmišlja, posle utakmice Zvezda – Borac konferenciju su držali trener i kapiten. Bili su zajedno a verovatno su se pre toga dobro istukli i prebili. Ne moguće raditi u tim uslovima, bolje recite ne prija nam što je Zvezda jedini srpski klub u svim sportovima koji dočekuje proleće u Evropi. Takvu komunikaciju nećemo i ne želimo ako nećete da nam pomognete. U određenim situacijama imali smo i pomoć, ali mislim da to nikad nismo ni upotrebili ni zloupotrebili. Ako gledam današnji tekst, pre tog teksta bio je još jedan tekst u odnosu na moju izjavu za ‘Novosti’ i to jedino odgovara istini. Da li mislite da bi ova uprava Zvezde dozvolila sukobe igrača i trenera? Da ne pričam o fizičkom sukobu? U tom slučaju bi i jedan i drugi išli iz kluba. Osim toga, da li mislite da je koncipirano tako da igrači postavljaju trenera? I da će ovoj upravi trenera postavljati kafići i klubovi u Strahinića bana?

– Koji je to pouzdan izvor? Gde je to stepen odgovornosti? Je l to postoji kad neko nešto izjavi? Promenile su se mnoge uprave, promeniće se i ova. Ne prija uspeh u Srbiji, kroz laži da smo državni projekat… Što ne pitate ko je koliko dobio para kada imate dobre izvore? Zašto u isti dan i Zvezda i Partizan ne objave koliko su dobijale para? Zvezda je objavljivala, druga strana nije. Što ne objavite imena bolesnika koji su ovo odradili sa peharom. Mi smo osudili taj incident, a to nema veze sa upravom i sa klubom. Pehar su ukrali navijači i to je suštinski različito od onoga što se dogodilo da li u Nišu ili u Beogradu. Ko ga čuva taj snosi odgovornost. Ko je prvi u odgovornosti? Predsednik kluba, ali čini mi se da to želimo da spinujemo izmišljajući afere.

– Svesno smo ušli u ovakvu rijaliti konferenciju. Razmišljao sam se da napravim kadrovske promene ovde pred vama, da zamolim Lazića i Antića da zamene mesta. Jednostavno, ako ne poštujemo jedni druge i to znamo. I to gledamo u pojedinim epizodama i emisijama, ali da stalno pravimo lavinu dezinformacija…“. Čović je potom citirao poimence autore komentara.. „Ja sam inače Čovke i Ćoki i onaj koji je pokrao pare, ali pišu da je Dušan sin njegovog druga iz SPS-a.. Bolid!

– Ispunili smo obećanje da će Zvezda učestvovati na Fajnal-foru u Beogradu. Sinoć smo to uspeli ispunili smo to i završili smo, naši juniori će učestvovati. Zamoljen sam, za kraj, od svoje supruge da prenesem ono izvinjenje bravaru i limaru koji su to radili sa peharom zbog sinoćnjeg debakla Partizana u juniorskom derbiju. Vi ne smete da prenesete u prenosima kad se neko vređa i pljune. Tu je argumentacija ‘ako spominjemo vređaće više’. Ne kažem da su mediji krivi, jer rešenje leži u normativnim aktima saveza. Da se to primeni i kad naši vređaju i kad vređaju iz drugih klubova. Montiran nam je proces na moramo u Top 8, nismo to ni prošle godine kad smo imali bolji tim. Izgubili smo Kup i kao da je palo nebo. Imamo ABA ligu, domaću ligu, znamo cilj i probaćemo da ga ostvarimo. Jasno smo rekli da idemo u novi ciklus. Priča o Perinom ugovoru… Njegov ugovor je 150.000 evra sa Zvezdom. Toliki mu je ugovor. Pa šta? Ročesti ne igra za 500.000, već za duplo manje. O čemu pričate? Ko vas truje? Zašto vas truje? Ko hoće da razvalimo uspešno? Je l’ vam toliko smeta?

– Ja sam bio u SPS-u i bio sam sa čovekom i ništa drugo. Imao sam petlju da ne potpišem krađu glasova u Beogradu. Imao sam petlju za to. UPPR smo napravili u skladu sa zakonom i ništa nam niko nije poklonio. Zašto drugi ne rade UPPR? Svi moraju da daju papire, a onda će se videti i Švajcarska i sve drugo i kako su išle parice i kako je Kirilenko bio u Paritzanu i otišao iz Partizana i sve će se videti… Za to imam papire, iako je dokumentacija za Kirilenka nestala iz KSS. A nisu se selili.

Novinarima se potom obratio i Pero Antić:

– Znam kako ide novinarski posao, ali je smešno šta je sve izašlo na dan rođendana mog sina. Svi koji znaju mene znaju da nije moj stil da dam žuti karton Duletu. Neka je na čast tom novinaru, jer nisu svi takvi. Radimo dobro, imamo dobru hemiju i posle Kupa neko pokušava da rasturi tu hemiju. Puno respekta imam prema Duletu, on je trener i šta god on da kaže mi ćemo da uradimo, bez razlike u odnosu na godine i te stvari. Što se tiče objavljenog video snimka, izvinio sam se klubu zbog cigareta, pominjanja alkohola i svega drugog.

Prisutan je bio i kapiten Branko Lazić:

– Pre svega da iskoristim što je Pera rekao u vezi rođendana njegovog sina i stvari koje bi trebalo da se bavimo umesto što ovde komentarišemo gluposti. Proslavio sam rođendan ćerke pre dva dana i umesto da se posvetimo porodicama mi moramo da trošimo vreme na ove stvari, Kao što je i predsednik rekao oko tog udaranja, ne znam odakle toj osobi informacija, želeli bismo da saznamo ko je to i da dođe ispred nas da kaže odakle mu ta informacija. Što se tiče tog udaranja, trener i ja smo izašli na konferenciju posle Borca i ne sećam se da je imao neki podliv, bio je i dva dana posle na konferenciji i nije ni tada imao podliv. Ne znam odakle ljudima ta pomisao i zašto se bave ovim stvarima. Nastavićemo naravno tamo gde smo stali posle Kupa, da treniramo i da se bavimo svojim poslom. Siguran sam da će sa moje, Perine i trenerove strane ovo biti poslednjo obraćanje u vezi sa ovim stvarima. Ne želim da gubim vreme objašnjavajući ove stvari. Internet i mediji su danas dostupni svoj deci i neka deca koja počinju da treniraju i kojima smo mi uzori čitaju ovakve stvari o nama i šta će oni da pomisle o nama? Šta će bilo koja deca da pomisle o nama? Stvarno nije u redu.

Na kraju i Dušan Alimpijević:

– Za mene je ovo razočaravajuće, sama priča o ovome. Trudio sam se da gradim dobar odnos sa novinarima, što sam mnogo puta i pokazao, nikada nisam izbegavao ni pitanja koja mi se ne sviđaju, uvek sam odgovarao i trudio se da budem otvoren. Ali, izgleda da sam pogrešio. Nedelju, dan odmora, 13 časova, da odgovaram na takve stvari…

– Razumem senzacionalizam, ali mislim da se razumemo od estrade i da ne bi trrbalo da pričamo o stvarima koje nemaju veze sa sportom. Takva glupost ne bi bila moguća u Zvezdi. Zabolelo me je to što umesto da pričamo o rođendanima Perinog sina i Lazine ćerke, pobedama nad Realom ili Olimpijakosom ili Barsom ili Makabijem, čak i prvom mestu ABA lige, mi pričamo o ovome.

– Šta je potrebno, da Peru ukrotim tako što ću mu polomiti stopalo? On je Zvezdi dao više od onoga što smo se dogovorili još pre nego što je raskinuo ugovor sa Fenerom. Ja sam posle finala Kupa čestitao našem rivalu, ne tražeći bilo kakav alibi sem u nama.

– U neku ruku mi je drago što se dogodilo, jer ćemo se probuditi. Sada smo svesni da ovde nema ničeg časnog ni čestitog.

Nebojša Čović je odgovorio na pitanje da li razmišlja o tome da ode iz Crvene zvezde:

– Razmišljam o tome! Šta vi mislte, da li to treba da uradim. Spinovanje je da je Andrej Vučić protiv Nebojše Čovića. To ide iz kuhinje ‘državnog projekta’. Dolazi iz našeg rivala. Nama država na čelu sa Aleksandrom Vučićem pomaže, ali isto tako pomaže i Partizan, možda i više.

 

 

0
0

12 Komentara

  1. Prvo pehar namjenjen prvaku drzave nisu ukrali navijači već tadasnji kapiten da ga ne imenujem.Drugo nisam nikad odobravao Duletove komentare .ali ovo što sada govori gospodin Čović je obično ulično pljuvanje koje ne dolikuje predjedniku jednog sportskog kolektiva i to treba suzbiti .Ako je jedino riješenje da ovom ludilu od prepucavanja dodje kraj da se Čović povuče onda Čoviću putuj.

    0
    0
    Odgovori
  2. Covek je opsednut Partizanom za sve mu smetaju.Rocesti igra za 250000 price za malu decu. Vreme je da zavrsi tamo gde je trebao davno da bude

    0
    0
    Odgovori
  3. Bas se pitam ima li jos onih koji ovim pricama veruju..
    Pa ‘on’ sam pusti vest o tuci u svlacionici (jer ima moc da to uradi) i onda kao ispravlja krivu drinu kritikujuci Partizan i glotrifikovajuci Zvezdu koja je realno posrnula…Uzeo je Partizan KUP u sta niko nije verovao, pa sad da se ne bi desilo isto sa KLS mora da se reaguje… ali ne ovako bre, TRPI KOSARKA i narod koji voli kosarku, Zvezdu i Partizan…
    Dok ovaj covek ne ode iz Srpskog sporta .. Kriminalizacija zagarantovana..

    0
    0
    Odgovori
  4. Ovaj covek je definitivno bolestan i ima dijagnozu. Uvek kad daje intervju mora da pomene Partizan.Ne mogu da verujem koliko neko moze da mrzi.

    0
    0
    Odgovori
    • Kao tvoj dulo: konferencija za stampu posle utakmice Partizan – neko, ko nije Zvezda, on celu koferenciju prica o Zvezdi, a ne o utakmici… BOLES’…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter