0
Košarka

FOTO: STARSPORT

VILIJAMS-GOS: Molio sam boga da uzmemo trofej, posvećujem ga ovim divnim navijačima!

Objavljeno: 19.02.18 u 00:05

Američki plejmejker predvodio je Partizan do prvog trofeja posle četiri godine, a njegova fantastična partija donela mu je i titulu MVP-a, kao i najboljeg strelca finala.

Najdžel Vilijams-Gos je nešto slabije započeo turnir u Nišu, pošto u prva dva meča nije bio previše raspoložen na terenu. Ipak u najvažnijem mogućem trenutku bivši učenik univerziteta Gonzaga je proradio i protiv Crvene zvezde pružio sjajnu paritiju kojom je odveo crno-bele do trofeja.

Nakon finalne utakmice Partizanov plejmejker je istakao da je verovao da ovaj tim može do uspeha, a trofej je posvetio navijačima koji su im u dvorani „Čair“ bili jak vetar u leđa tokom čitavog turnira.

-Toliko sam se molio bogu da dođemo ovde, pobedimo i osvojimo pehar. Veoma sam srećan zbog saigrača zbog ovih divnih navijača. Ovo je za sve vas! Vratili smo trofej-, rekao je Vilijams Gos novinarima posle velike pobede nad večitim rivalom.

Plejmejker crno-belih istakao je da je znao da će se Zvezda u jednom momentu vratiti u meč, ali da su on i njegovi saigrači dobro odgovorili na njihov pritisak.

-Luda utakmica, Brzo smo došli do ubedljive prednosti, znali smo da će Zvezda da proba da se vrati. Ali cela ekipa se držala zajedno, bila je ovo teška bitka u kojoj smo došli do velike pobede. Čestitam i Zvezdi, stvarno je odlična ekipa-, rekao je Vilijams-Gos.

Iako je na ovoj utakmici došao do priznanja najkorisnijeg igrača i najboljeg strelca finala, Vilijams-Gos pre svega ističe timsku igru.

-Moja dobra individualna partija je posledica kvalitetnog rada cele ekipe i podrške sa tribina. Mi smo se borili kao ekipa. Saigrači su nosili ekipu u prve dve utakmice na terenu, a večeras je bio moj red da povedem ekipu-, zaključio je Amerikanac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter