0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

U VRHU EVROLIGE: Lesor dobio veliko priznanje, ali će teško protiv Luke Dončića…

Objavljeno: 14.02.18 u 16:34

Centar Crvene zvezde Matijas Lesor nalazi se u najužem krugu kandidata za Evroliginu ‘zvezdu u usponu’.


Mladi Francuz rođen je na Martiniku 22. septembra 1995. godine, a pored pored njega, kandidati za ovu prestižnu nagradu su Luka Dončić iz madridskog Reala i Džona Bolden, košarkaš Makabija.

Titulu brani igrač Reala Luka Dončić. Nagrada ‘zvezda u usponu’ ustanovljena je pre 10 godina, a kriterijum za izbor su kvalitet, igre koje kandidat prikazuje i osnovni parametar – da igrači budu mlađi od 22 godine 1. jula pre nego što sezona počne.

Matias Lesor je u Crvenu zvezdu stigao prošlog leta iz Francuske, kao igrač bez evroligaškog iskustva ali se u dosadašnjih22 kola nametnuo kao izvanredan skakač, posebno u fazi napada, gde predvodi celu Evroligu sa tri uhvaćene lopte po utakmici u napadu.

Matias Lesor je trenutno sedmi skakač Evrolige (5,9 uhvaćenih lopti po utakmici) i 12. je u blokadama(jedna po meču).

Konačna odluka o dobitniku nagrade biće saopštena na završnom turniru Evrolige u Beogradu, a Crvena zvezda i mladi francuski centar, koji je sa crveno-belima potpisao trogodišnji ugovor, su već samim ulaskom u najuži izbor dobili veliko priznanje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter