0
Košarka

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

NBA: Noć bez Srba, strašna povreda Porzingisa i sjajna rola Pola Džordža (VIDEO)

Objavljeno: 07.02.18 u 09:10

Noćas je odigrano osam mečeva u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a derbi je pripao Oklahomi.

Tanderi su porazili Voriorse sa 125:105 u utakmici u kojoj su briljirali Pol Džordž sa 38 poena i Rasel Vestbruk sa 34.

Veoma sigurna pobeda Oklahome od 125:105 nad Voriorsima. Od rane faze meča su Tanderi stigli do vođstva koje je trajalo tokom cele utakmice. Golden Stejt nijednom nije uspeo da smanji minus od kako je u finišu prvog kvartala on bio dvocifren, a kamoli da preokrene. Odlični potezi dvojca Džordž Vestbruk su se smenjivali kao na traci za sve ubedljivije vođstvo, koje je u jednim momentima poslednje četvrtine iznosilo i čak plus 24.

Pored 38 poena Pola Džordža, Rasel Vestbruk je bio neverovatno blizu tripl-dabl učinku pošto je imao 34 poena i po devet skokova i asistencija. Na drugoj strani je Kevin Durent ubacio 33 poena, dok je 21 imao Stef Kari.

Njujork je noćas pretrpeo novi ubedljiv poraz uprkos dobrom početku meča, bilo je 103:89 za Milvoki. Igrao se egal tokom cele prve deonice, a nakon iste situacije i na početku druge, Niksi preuzimaju vođstvo i dolaze do skoro dvocifrene prednosti. Ipak, u tom periodu desio se veliki peh za tim iz Njujorka. Nakon što je zakucao preko Janisa Adetokumba, Kristaps Porzingis je ostao na parketu držeći se za koleno. U startu je bilo jasno da Letonac neće nastaviti meč, a posle prvih pregleda je utvrđeno da je reč o povredi prednjih ukrštenih ligamenata, odnosno kidanju. Njega čeka pauza između šest i devet meseci tako da je Porzingis definitivno završio ovu sezonu. Od početka drugog poluvremena, Baksi u potpunosti preuzimaju meč u svoje ruke, već posle par minuta igre je bila dvocifrena prednost, a potom i najveća na meču od 21 poen razlike.

Janis Adetokumbo i Erik Bledso su imali po 23 poena noćas, dok je Grk uhvatio i 11 skokova. Na drugoj strani je Enes Kanter bio najbolji sa 19 poena.

(Izvor: YouTube/CliveNBAParody)

REZULTATI:

Klivlend – Orlando 98:116
Boston – Toronto 91:111
Memfis – Atlanta 82:108
Hjuston – Bruklin 123:113
Milvoki – Njujork 103:89
Vašington – Filadelfija 102:115
Oklahoma – Golden Stejt 125:105
Finiks – LA Lejkers 93:112

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter