0
Košarka

GORAN GRBOVIĆ: Bogdan, Jokić i Teo igraju zbunjujuću, arhaičnu košarku koju su Ameri davno zaboravili

Objavljeno: 03.02.18 u 09:25

Legendarni košarkaš Partizana istakao je da su srpski košarkaši u NBA uneli evropski duh, koji daje poseban šmek najjačoj ligi sveta.

Srpski košarkaši Nikola Jokić, Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović, igraju odlične sezone u svojim timovima. Dok se Jokić u Denveru već nametnuo kao lider, dvojica novajlija u američkoj košarci svojim partijama su pokazali da su važan deo rotacije svojih timova i da se od njih u budućnosti može očekivati još više.

Nekadašnji košrakaš Partizana i reprezentativac Jugoslavije, Goran Grbović, je u gostovanju na „SOS“ kanalu pohvalio igre naših košarkaša, koji su po njemu u NBA preneli duh evropske košarke, koji Amerikancima i nije baš razumljiv.

-Teodosić, mali Jokić i Bogdanović su uneli duh evropske košarke u NBA. To što igra Jokić je evropska košarka i ona je zbunjujuća za svakog Amerikanca u publici, a tek na terenu… Ne mogu da objasnim. Posebno Teodosić na poziciji plejmejkera i Bogdan sa loptom. To je za njih arhaična kašarka, koju su odavno zaboravili u NCAA,“-rekao je Grbović gostujući u emisiji „SOS koš.“, a zatim se nadovezao.

-Greg Popović baš priča o duhu koji su ovi momci uneli u NBA, pogotovo Jokić. Sličan irača na spoljnim pozicijama ne postoji. Preko njega prelazi lopta, on deli asistencije… Bogdan rešava i spolja i iznutra. To je evropska košarka.- rekao je legendarni košarkaš crno-belih.

Grbović je takođe istakao i važnost Jokića za Denver, koji pratkično prilagođava igru našem centru.

-Oni zavise od njega, kroz njega sve „prolazi“. Vidim da je obožavan širom Amerike. On je neprijatan igrač, tamošnji centri nisu navikli na profil košarkaša koji širi igru, asistira, šutira za tri poena, prodire, skida lopte, igra kao „četvorka“, šutira sa pozicije „tri“. Neverovatno, stvarno neverovatno-, zaključio je Grbović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter