0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EUROKUP: Simonović dvocifren u pobedi Zenita, ruski tim na korak od četvrtfinala!

Objavljeno: 31.01.18 u 19:58

Tim iz Sankt Peterburga je na svom terenu protiv Lijetuvos Ritasa rezultatom 113:100, u meču 5. kola TOP 16 faze Evrokupa.

Ovim trijumfom Zenit je stigao na prag plasmana u četvrtfinala, dok je litvanski tim i definitivno eliminisan iz konkurencije za taj cilj.

Domaćin je tokom čitavog susreta bio znatno bolji rival i već praktično do poluvremena je bilo jasno da će zabeležiti i treću pobedu u drugoj fazi takmičenja.

Ekipa Vasilija Karaseva je na veliki odmor otišao sa prednošnju od 49:32, da bi na ulasku u poslednji desetominutni period imali vođstvo od 62:42 i tada je već bilo jasno da je sve do kraja samo formalnost.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kajl Kjurik sa 20 poena, a pratio ga je Malkom Grifin sa 17 poena uz osam asistencija. Sjajnu partiju pružio je i bivši krilni centar Partizana, Dru Gordon, koji je uz 12 poena pokupio i 10 skokova, dok je naš Marko SImonović ostvario učinak od 10 poena i dva skoka, za 28 minuta na parketu.

Na drugoj strani, najistaknutiji je bio Lukas Mavrokefalidis koji je sa 22 poena i devet skokova, dok je Džimi Beron dodao 15 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Grupa E

Alba – Gran Kanarija 72:75
Darušafaka – Galatasaraj

Grupa F

Zenit – Lijetuvos Ritas 113:100
Bajern – Torino

Grupa G

Lokomotiva Kubanj – Budućnost
Cedevita – Trento

Grupa H

Limož – Ređijana 80:71
Lion – Uniks

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter