0
Košarka

NBA: Još jedan okršaj Srba i maestralne partije Tea i Bjelice, Jokić je bio malo nervozan, ali je uz ‘dabl-dabl’ pobedio Nurkića (VIDEO)

Objavljeno: 23.01.18 u 09:10

U noći između ponedeljka i utorka na terenima NBA lige gledali smo trojicu vrlo zapaženih srpskih košarkaša i jedan veliki srpski duel u Los Anđelesu.

U ‘Stejpls’ centru u ‘gradu anđela’ prisustvovali smo novom srpskom okršaju, a ovog puta ukrstili su se domaćin Miloš Teodosić i izazivač Nemanja Bjelica, koji je sa svojom Minesotom Timbervulfs izvojevao veliku pobedu protiv Klipersa rezultatom 126:118.

‘Vukovi’ su uspeli da odigraju sjajan meč i pored povrede Džimija Batlera, a u tome im je pomogao Nemanja Bjelica koji se još jednom našao u startnoj postavi i odigrao je sjajan meč.

Srpski krilni igrač je na terenu proveo čak 34 minuta i ubacio je 18 poena uz čak devet skokova i četiri asistencije. Nastavio je da beleži dobre procente šuta, pa je noćas ubacio šest od 13 pokušaja iz igre.

Na drugoj strani, Miloš Teodosić je manje bio na parketu, 27 minuta, ali je imao 15 poena uz šut 5/9, a statistici je dodao i šest asistencija uz tri uhvaćene lopte.

Rezultat jeste visok u korist gostiju, ali treba imati u vidu da je na 25 sekundi Lu Vilijams promašio trojku za izjednačenje, a kasnije su u penal završnici igrači Minesote bili sigurniji i stigli do trijumfa.

(Izvor: youtube / FreeDawkins)

Još jedan ‘balkanski derbi’ viđen je u duelu Denver Nagetsa i Portland Trejl Blejzersa u kom je tim Nikole Jokića trijumfovao rezultatom 104:101.

Srpski centar je odigrao solidan meč, kako drugačije opisati novi ‘dabl-dabl’ od 16 poena, 12 skokova i pet asistencija, a zanimljivo da je samo u prvoj četvrtini imao 10 poena i četiri skoka.

Igrao je fenomenalno, ali je kasnije u prvom poluvremenu ušao u problem sa faulovima i to ga je dosta unervozilo, te je Jusuf Nurkić to koristio da održava goste u vođstvu i ubaci čak 19 poena.

Ipak, Portland nije imao rešenja za Džamala Mareja koji je vratio Denver u igru i na kraju sa 36 poena bio meč-viner uz Vila Bartona koji je bio miran na liniji penala i prilikom ključne trojke pola minuta pre kraja.

(Izvor: youtube / Zarychta Highlights)

Bogdanovićev Sakramento je još ranije ostao bez šansi da se plasira u plej-of, pa tako poraz od 112:107 u gostima od Šarlota nije imao veliki uticaj na ekipu.

Srpski košarkaš je za 28 minuta na parketu postigao 10 poena, uz sedam asistencija i dva skoka. Najefikasniji bio je Skal Labisier sa 23 poena, dok je Badi Hild dodao 18.

NBA, rezultati:

Šarlot – Sakramento 112:107
Atlanta – Juta 104:90
Memfis – Filadeldija 105:101
Milvoki – Feniks 109:105
Nju Orleans – Čikago 132:128 (dva produžetka)
Hjuston – Majami 99:90
Dalas – Vašington 98:75
Denver – Portland 104:101
LA Klipers – Minesota 118:126

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter