0
Košarka

NBA: Srpski božićni derbi pripao Bogdanoviću! Verovali ili ne, Bobi sa dvocifrenim brojem poena (VIDEO)

Objavljeno: 07.01.18 u 09:10

Ovog pravoslavnog Božića imali smo priliku da gledamo srpski derbi između Nikole Jokića i Bogdana Bogdanovića, ali i konačno zapaženu ulogu Bobana Marjanovića.

Verovatno dva najbolja srpska košarkaša u ovom momentu noćas su imala međusoban okršaj u najjačoj ligi na svetu, a ako je Nikola Jokić sa Denver Nagetsima bio favorit, to po tradiciji ništa nije značilo. Bogdan Bogdanović je sa Sakramento Kingsima ostvario trijumf od 106:98 i još jednom pokazao da u NBA ligi nema nikada favorita.

Bogdan je na terenu proveo 32 minuta i zabeležio 11 poena (2/8 za dva,1/1 za tri), imao pet asistencija, dva skoka i jednu ukradenu loptu.

S druge strane, Jokića ponovo nije hteo šut, ali je zato imao deset asistencija i sedam uhvaćenih lopti pored osam poena (3/6 za dva, 0/4 za tri), ali i pet izgubljenih lopti.

U domaćem timu Dieron Foks je bio ‘najbolji među jednakima’ sa 18 poena, dok je poen više u timu Nagetsa postigao Trejl Lajls.

Boban Marjanović konačno je dobio veću minutažu u redovima Detroit Pistonsa i, naravno, maksimano ju je iskoristio.

U pobedi nad Hjustonom od 108:101, srpski gorostas je za 11 minuta na parketu postigao 10 poena, uhvatio pet skokova i podelio dve blokade. I svi su ponovo videli koliko i šta ume, samo je pitanje koliko će još dobijati šansu.

Detroit igra promenljivo, ali sa Marjanovićem na terenu, to deluje vrlo dobro. Čini boljima i svoje saigrače, a najbolji među njima bio je Tobajas Heris sa 27 poena i osam skokova.

NBA, rezultati:

Bruklin – Boston 85:87
Detroit – Hjuston 108:101
Indijana – Čikago 125:86
Orlando – Klivlend 127:131
Vašington – Milvoki 103:110
Minesota – Nju Orleans 113:96
Sakramento – Denver 106:98

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter