0
Košarka

FOTO: Twitter

NBA: Bobi sjajan kao starter, na skok do dabl-dabl učinka – Jokić umalo tripl-dabl! (VIDEO)

Objavljeno: 04.01.18 u 09:11

Veoma dobra noć za srpske košarkaše u najjačoj ligi na svetu, igrali su Marjanović, Jokić i Bjelica.

Čak 12 mečeva odigrano je noćas, a među njima i duel Klivlenda i Bostona u kojem su Seltiksi slavili sa 102:88.

U derbiju je Boston do prednosti stigao polovinom prvog kvartala, i nakon toga vodio sve vreme do trijumfa. Bilo je i plus 23 tokom poslednje četvrtine ali je na kraju pobeda bila sa manjom razlikom – plus 14. Teri Rozir je predvodio Seltikse sa 20 poena, dok je Kajri Irving u meču sa nekadašnjim timom zabeležio svega 11, ali i devet skokova i šest asistencija za 28 minuta. Lebron Džejms je kod Kavalirsa bio najbolji sa 19 poena.

Andre Dramond noćas nije igrao za Detroit, tako da je mesto startera pripalo Bobanu Marjanoviću. Izgledalo je kao da je Srbin jedva čekao da mu se ukaže prilika, pa je već u ranoj fazi utakmice ubacio devet poena. Igra je bila promenljiva, smenjivalo se vođstvo. U finišu treće deonice su vodili Pistonsi, bilo je nerešeno sredinom četvrte, ali je Majami na kraju slavio rezultatom 111:104.

Srpski centar je na parketu bio 21 minut i za to vreme upisao 15 poena, devet skokova i tri asistencije, tako da mu je jedna uhvaćena lopta falila za dabl-dabl. Tobijas Heris je bio najbolji u Detroitu sa 19 poena, dok je u timu Hita Keli Olinik imao 25 uz 13 skokova.

(Izvor: YouTube/Zarychta Highlights)

Jedan odličan napadački meč imali su noćas Denver Nagetsi koji su Finiksu ubacili čak 134 poena. Iako je reč o ubedljivoj pobedi, daleko od toga da je meč protekao bez uzbuđenja. Na startu su se vođstva smenjivala, da bi onda poveo Denver i u finišu prvog kvartala stekao dvocifrenu prednost. Međutim, sredinom drugog Finiks dolazi do preokreta i na poluvremenu ima maksimalnih osam razlike. Ključan preokret desio se sredinom treće deonice kada su Nagetsi preuzeli vođstvo i nisu ispuštali do kraja utakmice, a maksimalna prednost je bila 23 poena razlike.

Geri Heris je bio najbolji sa 36 poena, Čendler je imao 17 u timu Denvera, a Nikola Jokić je za 36 minuta igre ubacio 14 poena i imao devet skokova i osam asistencija tako da je bio veoma blizu tripl-dabla. Na drugoj strani je Devin Buker ubacio 17 poena.

(Izvor: YouTube/Zarychta Highlights)

U tesnom porazu Minesote od Bruklina, 98:97, Nemanja Bjelica je proveo 12 minuta na parketu i za to vreme nije imao nikakav učinak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter