0
Evroliga

EVROLIGA: Baskonija slavila u Istanbulu u poslednjim sekundama, Štimac kao Dramond!

Objavljeno: 15.12.17 u 20:24

Tim iz Vitorije je na gostovanju Anadolu Efesu, u okvriu 12. kola Evrolige, upisala pobedu rezultatom 82:81.

Španski tim je u utakmici sa dosta preokreta uspeo da dođe do pobede, nakon neizvesne završnice, pošto su u poslednja tri minuta nadoknadili zaostatak od osam poena (79:71).

Baskinjci su u finišu utakmice napravili seriju 11:2 i na kraju poenima Vinsenta Poarijea sa penala došli do pobede.

Ekipa Baskonije je nešto bolje otvorila utakmicu u Istanbulu i tokom gotovo tri četvrtine utakmice bila za nijansu bolji rival. Prvu osetniju prednost imali su već polovinom prve deonice, kada su poveli sa 18:9, a istovetnu prednost su imali i nakon pet minuta igre u trećem kvartalu (60:51).

Ipak tada kreće period igre koji je priprao domaćinu, koji preko sjajnog Erika Mekoluma dolazi do preokreta i prednosti od tri poena pred odlučujućih 10 minuta (68:65).T

Tokom poslednjeg kvartala domaćin je uglavnom sigurno održavao prednost, koja je na pet minuta pre kraja dostigla i maksimalnih 76:67, ali su ipak u samom finišu poklekli i dozvolili gostima da dođu do preokreta i pobede.

U redovima pobednika najefikasniji je bio Torinike Šengelija sa 17 do su Vinsent Poarije i Met Džening ubacili po poen manje.

Kod domaćina sjajnu partiju pružio je Vladimir Štimac koji je uz 10 poena imao čak 17 skokova (osam u napadu). Efikasniji od našeg centra bili su Erik Mekolum sa 21 poenom, odnosno Brajan Danston sa 14.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter