0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Povici ‘Muto, odlazi’ odzvanjali ‘Pionirom’, Cedeviti pobeda nad Partizanom!

Objavljeno: 09.12.17 u 20:47

Košarkaši Cedevite savladali su Partizan sa 92:82 u meču poslednjeg, 11. kola prvog dela ABA lige.

Smenjivale su se ekipe u vođstvu, a Partizan, koji je na ovom meču bio lišen pomoći povređenog Vanje Marinkovića, stigao je do prednosti od 10:5 na krilima mladog Tanaskovića, koji je prvo zakucao, a potom i pogodio trojku.

Ipak, Marfi, Ukić i Nikols su trojkama vratili Cedevitu u igru za 17:17, nakon čega su stigli i do preokreta dobrom rolom Muse nakon prve četvrtine imali poen prednosti – 24:23. 

Početak druge četvrtine obeležio je Andreja Stevanović atraktivnim zakucavanjima, stigao je Partizan do 32:30, ali je seriju crno-belih 9-0 Cedevita praktično poništila sa 10-2, uz trojke Ukića i Čerija. Ipak, trgli su se izabranici Miroslava Nikolića, i na poluvremenu je rezultat bio 44:44.

FOTO: STARSPORT

Nastavljeno je u odličnom šuterskom ritmu sa obe strane, Šalić i Vilijams-Gos su pogodili za Partizan, Ukić vezao poene za Cedevitu, da bi uz podršku Marfija doveo Cedevitu na četiri poena viška – 54:50.

Uzvratio je Partizan novom serijom 9-2, stigao do 59:56, ali je sve to odmah i „prosuo“, dopustivši Cedeviti 7-0, i na poslednju pauzu među periodima otišli su gosti sa 67:62.

Poslednja deonica donela je novi nalet Partizana, prvo su Čakarević i Miler doneli preokret, Ukić je vratio vođstvo Zagrepčanima, potom Veličković pogodio za 71:71, nakon čega su crno-beli pali.

FOTO: STARSPORT

Gos je vezao nekoliko grešaka, Markota i Krušlin pogodili trojke za 77:71, nadovezao se Čeri za osam poena razlike. Ponovo se vratio Partizan na 79:76, ali je Čeri pogodio trojku sa osam metara i praktično rešio pitanje pobednika.

Ključ Cedevite bio je fantastičan šut za tri poena (pogodili 15 trojki), dok su samu završnicu obeležili povici upućeni treneru Partizana, Miroslavu Nikoliću – „Muto, odlazi“.

FOTO: STARSPORT

Najefikasniji pojedinac na susretu bio je Ukić sa 23 poena, pratio ga je Musa sa 16, Nikols je ubacio 12 a Čeri 10. Sa druge strane, Gos sa 25 i Miler sa 15 bili su bolji od ostalih u redovima Partizana.

Crno-beli nakon ovog meča imaju skor od pet pobeda i šest poraza, dok je Cedevita bar na kratko preuzela prvo mesto od Budućnosti sa osam pobeda i tri poraza, pošto Podgoričani večeras od 21 igraju protiv Budućnosti, dok Cedevita može da padne i na treće mesto, ukoliko Crvena zvezda zabeleži pobedu u Zagrebu nad Cibonom u ponedeljak.

FOTO: STARSPORT

ABA liga, 11. kolo:

Petak

Zadar – Olimpija 97:77

Subota:

Igokea – Mega Bemaks 82:89

Partizan – Cedevita 82:92
21.00 FMP – Budućnost

Nedelja:

17.00 MZT Skoplje – Mornar

Ponedeljak:

18.00 Cibona – Crvena zvezda

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter