0
Košarka

FOTO: FIBA WORLD CUP 2019

RAT FIBA I EVROLIGE SE ZAVRŠAVA: Evo ko će ‘lupiti šakom o sto’ i doneti odluku o kvalifikacijama

Objavljeno: 09.11.17 u 22:00

Jedno je sigurno, sukobom FIBA i Evrolige na najvećem gubitku su košarkaši.

Eventualno igranje kvalifikacija za Mundobasket u Kini 2019. godine otežalo bi posao mnogim nacionalnim timovima.

Kako se čini da ratu FIBA i Evrolige nema kraja, odlučila je da se umeša Evropska unija jer je zadužena za zaštitu konkurencije na tržištu unije. Prema informacijama španske agencije ‘EFE’, Evropska komisija je saslušala obe strane i doneće odluku o igranjima kvalifikacionih ‘prozora’.

Sada je kasno i za eventualni dogovor dve strane pošto proces neće biti prekinut ni ako se to desi. Još uvek nije poznato koliko će vremena biti potrebno Evropskoj komisiji, ali će se to najverovatnije desiti uskoro imajući u vidu da bi kvalifikacije trebalo da počnu već 24. novembra.

Nijedan evroligaš još uvek nije zvanično zabranio svojim igračima da napuste tim i pridruže se reprezentaciji, ali će igrači svakako imati probleme. Dokaz za to su i reči Dragana Milosavljevića koji je demantovao vest da je Unikaha pustila svoje reprezentativce, već da će eventualnim odlaskom u nacionalni tim biti sankcionisani.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter