4
Evroliga

FOTO: STARSPORT

NEMANJA NEDOVIĆ: Zvezda nekada nije imala ni sponzora, u Srbiji postoje samo dva kluba!

Objavljeno: 08.11.17 u 13:43

U jednom od derbija 6. kola Evrolige Crvena zvezda gostuje Unikahi u Malagi, a tamo će je dočekati jedan bivši igrač Nemanja Nedović i dva ‘grobara’ Dejan Musli i Dragan Milosavljević.

Za lokalne medije o dolasku Crvene zvezde pričao je njen bivši prvotimac Nemanja Nedović. Razgovor se nije vodio samo o Zvezdi kao učesniku Evrolige, već i o klubu koji nekada nije imao ni sponzora i borio se za opsatanak u ABA ligi.

– Moj prvi profesionalni klub. Došao sam sa svega 15 godina i osta narednih šest. Crvena zvezda me je postavila na košarkašku mapu, dala mi je sve. Nije bilo nimalo lako, ali nosim lepe uspomene. Nismo imali sponzora, imali smo samo poteškoće, ali smo uspeli da opstanemo u ABA ligi kao četvrti tim u Srbiji. Tada sam igrao mnogo i mogao da pokažem svoj talenat – počeo je priču Nemanja Nedović.

On je istakao da je promenio dosta klubova, da je igrao u NBA ligi, ali da nigde nije takva strast za košarkom kao u Srbiji, da nema vatrenijih navijača o pristalica Crvene zvezde i Partizana.

– Mi smo zemlja od sedam miliona stanovnika. Za Partizan navija 45, a za Crvenu zvezdu 55 posto stanovnika. Nema trećeg kluba, sve se vrti oko dva tima. Mi smo košarkaška zemlja, volimo košarku, kada god dođu na red ovakve utakmice atmosfera je posebna. Siguran sam da će biti i Zvezdinih navijača u petak, jer su me mnogi pitali za kartu. Navijači Crvene zvezde su spremni da putuju bilo gde za svoj tim. To je strast za koju ne postoji tačno objašnjenje. Neverovatno je.

Bilo je reči i o derbiju koji je igran u ponedeljak, a Dejan Musli i Dragan Milosavljević su ga gledali kod Nemanje Nedovića u kući.

– Prošlo je nekoliko godina kako smo nas trojica igrali tamo. Da su neka starija vremena, verovatno bi bio drugačiji ishod. Sada užuvamo u derbiju na drugačiji način. Možda će neki naredni put pobediti Partizan.

Nemanja Nedović se potom osvrnuo na sadašnju Crvenu zvezdu i duel koji se igra u petak.

– Ne znam kako su to uradili, ali imaju odličan tim. Antić je veoma važan igrač za njihovu igru, kao i Lesor. Mnogo toga dobrog su mi rekli za novog trenera koji je mlad, ali vrlo disciplinovan. Biće ovo poseban meč za mene, četvrti protiv Crvene zvezde. Uvek osećam posebne emocije. Još više želim da igram jer je ovo važna utakmica za Unikahu. Nadam se da ćemo pobediti. Oni ovde dolaze sa ogromnom željom i velikim samopouzdanjem – zaključio je Nemanja Nedović.

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter