4
Košarka

FOTO: STARSPORT

EVROLIGI SE OVO NEĆE SVIDETI: Zvezda dobila novog reprezentativca, čeka se reakcija Bartomeua

Objavljeno: 18.10.17 u 10:49

Slektror košarkaške reprezentacije Francuske, Vensan Kole, ne haje mnogo za činjenicu da je Evroliga zabranila nastupe u nacionalnim timovima igračima koji se u njoj takmiče.

Kole je saopštio spisak od 24 igrača na koje računa za susrete protiv Bosne i Hercegovine i Belgije u kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koji su na programu 24. odnosno 27. novembra.

Na ovom spisku nalaze se čak devetorica igrača koji nastipaju u evroligaškim klubovima, uprkos tome što nije postignut dogovor između Evrolige i FIBA oko nastupa igrača iz evropske elite u pomenutim kvalifikacijama. Sa druge strane nije pozvan ni jedan igrač iz NBA lige.

Među igračima koji su pozvani u selekciju „trikolora“ nalazi se i košarkaš Crvene zvezde, Matijas Lesor, koji se dobrim igrama na startu sezone preporučio selektoru.

Evo i kompletnog spiska Vensana Kolea:

Endru Elbisi (Andora), Leo Vesterman (CSKA), Toma Ertel (Barselona), Antoan Dio (Valensija), Aksel Žulijen (Dižon), Eli Okobo (Ortez), Fabijen Kozer (Real Madrid), Nando De Kolo (CSKA), Edvin Džekson (Gvangdžong), Pol Lakomb (Monako), Čarls Kaudi (ASVEL), Aksel Tupan (Žalgiris), Aksel Butej (Limož), Lau Konate (Nanter), Luj Laberi (Strazbur), Adrijen Moerman (Barselona), Boris Dijao (Levaloa), Amin Nua (ASVEL), Vensan Porije (Baskonija), Kevin Serafan (Barselona), Mustafa Fal (Sakarja), Alen Kofi (Ortez), Muamadu Žate (Limož), Matijas Lesor (Crvena zvezda).

Biće zanimljivo videti reaciju Evrolige na ovakav spisak selektora Francuske, a može se lako dogoditi da do kraja Kole ostane bez gotovo polovine planiranih igrača za pomenute mečeve.

0
0

4 Komentara

  1. Pustite glodara do jaja, Zvezda izgubila (i to je docekao) pa se rasprdeo kao da je nesrecni globozan nekog vaznog dobio.
    ..

    0
    0
    Odgovori
  2. …ma bas briga fmp2 sto se EL nece svideti, svejedno EL sledece godine nece ni igrati, posto se u nju vraca NAJVECI, NAJUSPESNIJI i najvaznije ZIV KK Srbije-PARTIZAN !!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter