0
Košarka

FOTO: STARSPORT

DIREKTNO IZ MOSKVE: Izjava Vestermana koja je ‘raspalila’ maštu navijačima Partizana

Objavljeno: 16.10.17 u 10:40

Francuz je još jedan košarkaš kojem su crno-beli uticali na to da postane afirmisan u Evropi.

Leo Vesterman je stigao iz Asvela u Partizan 2012. i dres beogradskog kluba nosio je dve sezone.

Sem što je bio startni plejmejker crno-belih u Evropi, Vestermana je evropska javnost upoznala igranjem za Partizan. Potom se ovaj momak vratio u Francusku, u Limož, da bi prošle godine igrao za Žalgiris, a ove stigao u CSKA iz Moskve.

Iako je ovo četvrta sezona od kako je otišao iz Beograda, Vesterman se dobro seća svega što je ovde proživeo. Organizator igre CSKA je u razgovoru za ‘Glas Srpske’ otkrio jednu sjajnu priču sa Eurobasketa u koju su bili ‘umešani’ i srpski košarkaši:

– Baš sam na Evrobasketu pričao sa Bogdanom, Lučićem i Milosavljevićem, saglasni smo da bi igrali na Fajnal-foru Evrolige da smo ostali zajedno. Nažalost, nismo održali ekipu, ali se rado sećam tog perioda. Ostvarili smo sjajan odnos, i dalje smo bliski i svi su mi sada veliki prijatelji, kazao je za ‘Glas Srpske’ Francuz.

FOTO: STARSPORT

Šta bi bilo, kada bi bilo. Crno-beli bi u tom slučaju imali jedan od najjačih rostera u Evropi, ali i da Partizan ima zavidnu finansijsku situaciju, ne bi bilo realno da je sačuvao pomenuti tim.

– Ponosan sam kada vidim bivše saigrače, Partizanovu decu, da igraju na najvišem nivou. Pomenuta trojica su sa Srbijom osvojila srebro na Evropskom prvenstvu, Davis Bertans je igrao odlično. Igra u NBA, baš kao i Lovernj, drago mi je zbog Bogdana što je ispunio svoj san, Milosavljević ima novi ugovor i zaista ih je lepo videti. Podržavam ih u svemu.

Leo Vesterman je prokomentarisao i sadašnju situaciju u Partizanu koja uopšte nije blistava. Francuz kada god ima vremena za to, prati klub u kojem se košarkaški ostvario, ali mu se ne dopada mnogo ono što može da vidi:

– Nije lako, konstantno pratim situaciju iz navijačkog ugla. Teško je gledati kako se muče, nadam se da će biti bolje u narednim godinama. Klub mora da ide korak po korak kako bi se vratio u evropski vrh, jer Partizan to zaslužuje zbog prebogate istorije i sjajnih navijača, zaključio je Vesterman.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter