10
Evrokup

FOTO: STARSPORT

PARTIZANOVA KATASTROFA U BERLINU: Alba zatrpala koš crno-belih na evropskoj premijeri!

Objavljeno: 11.10.17 u 22:14

Košarkaši Partizana pretrpeli su ubedljiv poraz u premijernom meču Evrokupa, na gostovanju  u Berlinu ekipi Albe rezultatom 111:85.  Aranitović debitovao za crno-bele.

Košarkaši Partizana će sasvim sigurno želeti da zaborave partiju iz prestonice Nemačke, u kojoj smo malo šta videli sa njihove strane. Ekipa Albe je od samog početka do kraja bila bolji rival, pokazala više energije i želje na terenu i na kraju ubedljivo slavila protiv bezidejnih i indisponirnih crno-belih.

Nemački tim je bolje ušao u ovu utakmicu, koristio greške crno-belih da iz kontri lako poentiraju i pre prekida koji je usledio na sredini prve deonice, usled tehničkih problema, domaćin je imao prednost od 14:10.

Do tada domaćina je predvodio odlični Luk Sikma koji je postigao osam poena, dok je Partizan poentirao isključivo preko Vilijams-Gosa i Vanje Marinkovića.

Prekid koji je potrajao nekih desetak minuta izgleda je prijao više košarkašima Albe. U nastavku prvog kvartala razigrao se Spenser Buterfild na čijim krilima Nemci stižu do prve dvocifrene prednosti, 27:17 dok je prvi desetominutni period okončan rezultatom 30:21.

Nastavak je doneomučenje Partizana u oba smera što je nemački tim iskoristio za uvećanje vođstva koje je u jednom trenutuku iznosilo i 46:26.

Na trenutak je ekipa Miroslava Nikolića, u finišu poluvremena, serijom Vilijamsa Gosa od sedam poena uspeo da dođe do daha i smanji minus na 13 poena, međutim domaćin je dobro finiširao i na poluvreme otišao sa velikih 57:39.

Nastavak meča bio je jednosmerna ulica. Košarkaši Albe sigurno su održavali stečenu prednost a u tome su im dosta pomagali i crno-beli gomilom izgubljenih lopti i loših rešenja u napadu. Prednost domaćina konstantno je iznosila više od 15 peona (najviše 21), a u poslednju četvrtinu su ušli sa vođstvom od 75:58.

Poslednja deonica praktično je bila samo formalnost a čak je i treneru Nikoliću bilo jasno da je ovaj meč već uveliko rešen pa je tokom drugog dela odmarao kapitena Novicu Veličkovića. Do kraja je domaćin samo uvećavao svoju prednost koja je u samom finišu dostigla i maksimalnih 28 poena.

Jedino što se može podvesti kao dobro za beogradski tim u ovom meču je povratak na teren Aleksandra Aranitovića, koji je posle godinu ipo dana pauze zbog povrede debitovao za crno-bele.

Najraspoloženiji u redovima Partizana i jedan od retkih svetlih tački bio je Najdžel Vilijams-Gos sa 22 poena a uz njega vredan pomena vredni su i Vanja Marinković  i Patrik Miler sa 15, kao i Đoko Šalić sa 12 poena.

Kod domaćina Spenser Baterfild je meč završio sa 24 poena, pratio ga je Luk Sikma sa 19 a vrlo zapažen je bio i naš Stefan Peno sa 15 poena.

0
0

10 Komentara

  1. Partizan nikad gori….Muta formirao tim i zato treba da ode sto pre…toliko mladih trenera zeli da dodje u INSTITUCIJU.DA NEZABORAVIM TODORICA POD HITNO VAN…..

    0
    0
    Odgovori
        • Neće, ali ako si objektivan pogledaj komentar iznad mog pa će ti biti jasno odgovor iznuđen Ranku. Jeli njemu lakše?

          0
          0
        • I vise sam nego objektivan… Karma, rodjace…Koliko godina smo slusali „nek crkne kurva“? Bilo je bitno samo Zvezda da ima problem, e, sad se malo okrenulo…

          0
          0
        • Pa što me onda pitaš jeli mi lakše, jeli tebi lakše, s’obzirom da podržavaš Ranka u komentaru, ja sa vama nemam ništa gledam svoje dvorište, a ti i tebi slični ste u našem. Kad ćeš shvatiti da vas nije zakopavao Partizan već vaši ljudi Vesić, Lukić, Stojković, Den Tana, Spasojević i naravno sad novokomponovani Terzić i Čović oni će vas dokusuriti. Nije mi drago zbog vas jer ovaj jad od fudbala ne može bez vas ili nas. Vaša spin mašnerija uvek tvrdi da je neko drugi kriv, a vi u transu da da mi nismo krivi Partizan je kriv.

          0
          0

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter