8
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA: Navijači, ne brinite – Nikolić zna svoje greške, biće rezultata! (FOTO)

Objavljeno: 05.10.17 u 17:59

Navijači Partizana će ovog vikenda moći prvi put da na delu vide svoje igrače u jednoj zvaničnoj utakmici.

Ali utisak koji su stekli gledajući ih na televizijskim prenosima ne daju puno razloga za optimizam.

Ruku na srce, od ovog Partizana se ništa bolji početak nije ni mogao očekivati. Tek okupljeni tim se uporedo bori sa problemima u kojima se nalaze crno-beli i sa velikom željom svakog rivala u ABA ligi da porazi posrnulog, bivšeg šampiona.

Komentari navijača su uglavnom vezani za probleme koje u odbrani ima tim Miroslava Nikolića. Činjenica je da crno-beli prelako dopuštaju protivnicima prilaz reketu, pa i košu, ali i u toj fazi igre bitan faktor je neuigranost. Ti momci još uvek nisu stigli da daju nadimke jedni drugima, kamoli da se razumeju pogledom, ili slične stvari koje će vremenom sasvim sigurno doći.

FOTO: STARSPORT

Iako Mornar i MZT nisu ekipe koje su predstavljale veliki problem crno-belima u nekim prošlim sezonama, ove su nanele poraz Partizanu. I to Barani dvaput, ukoliko uzmemo u obzir i utakmicu iz Superkupa. Ipak, radi se o tesnim pobedama. Iako to ne može da bude opravdanje jer je poraz – poraz, a pobeda – pobeda. Pogotovo kada se uzme u obzir ubedljiva prednost koju je Partizan imao u Skoplju, a prokockao, i greške koje je pravio u Baru.

Dva faktora koja su najviše koštala izabranike Miroslava Nikolića poraza su slab procenat šuta u prvoj utakmici i loša odbrana u drugoj. Sem toga, Partizan je za prve dve utakmice ‘prodao’ 19 lopti što takođe nije nešto čime bi trebalo da se ponose.

Centri Partizana su dopustili u drugom kolu Mornaru da uhvati čak 12 ofanzivnih skokova. Iako je za skoro 10 procenata bolji šut imao Partizan, Barani su ubacili više poena. Odbrana je loše pokrivala i to se najbolje vidi u košu Rosa za pobedu, koji se ‘prošetao’ skoro do reketa crno-belih da bi tek pri šutu osetio da ima čuvara. Stiče se utisak da će u nastavku sezone i to uspeti da isprave Mutini puleni, kao i šut na kojem se očigledno radi. Samo 45.3% posto uspešnih šuteva je bilo protiv MZT-a, a već u Crnoj Gori je to poraslo na 55.6%.

FOTO: STARSPORT

Navijači moraju da budu svesni da će im biti potrebno strpljenja za ovu ekipu više nego za bilo koju prethodnu. Deo nezadovoljnih navijača kritikuje Marka Čakarevića koji je bio lider u jednom Dinamiku, profesionalnom obliku ‘škole košarke’ koja je tu da bi pravila igrače i davala minute onim iskusnijim koji nemaju mesta u nekim većim timovima. Takođe, Najdžel Vilijams Gos je tek okusio profesionalnu košarku van svog kontinenta, tako da je strpljenje potrebno da bi i on ‘proradio’, što nije slučaj za Patrika Janga koji je već dovoljno puta igrao na evropskim parketima i razliku treba da pokaže odmah, što je i učinio protiv Mornara sa 20 poena.

U ovom kolu Partizan dočekuje FMP, potom gostuje u Zadru, pa kod kuće igra sa Igokeom i gostuje u Zagrebu Ciboni, što se ABA lige tiče. A onda, 6. novembra dočekuje Crvenu zvezdu u prvom ‘večitom derbiju’ ove sezone što će biti pravi ispit za novi Partizan, ukoliko izuzmemo mečeve u Evrokupu sa Albom, Lijetuvos Ritasom i Bilbaom koji će se igrati do tada.

0
0

8 Komentara

  1. ..cakarevic je PROMASAJ nepopravljiv, kao i bosancerosi Obrad i Djoko !!! Gde je nestala Partizanova cuvena odbrana, ratnicka i granitna decenijama tj. pola veka generacijsji nizom stvarana, Arsenije Pesic, Grba, Koturovic, Tomasevic, Pecarski, Drobnjak, Vesa Petrovic, Suput, Miloje, Luca kapiten, Gagi kapiten………..Nenad Canak bi daleko bolje resenje bio uz Darka Rusa ili Miloje sa savetnikom Dudom Ivkovicem, ovako SAMO MUTA IMA „NEKE“ KORISTI npr. ZACEMENTIRANO MU JE MESTO VECITO POMOCNOG TRENERA REPKE U ZAMENU ZA DALJE CUTANJE OKO PROPADANJA SVETINJE-S’JASNOM ADRESOM CRVENOG ZLA SVIMA..!!!!
    Prezivece KKP ovo SVE i s’ove strane gledace one koji su ooodavno ispod ‘crte’ tj. s’one strane U RUPIIII-VECITOJJJ .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
    • O čemu ti više bulazniš? Kakav bre Koturović? Na čemu si? Kakva svetinja? Gde je svetinja bila do 74. godine? Iz druge lige u letnjoj „razbibrizi“ ušli u prvu ligu… Dovodili, otimali, krali, dugovali i pokušali da unište gradskog rivala. Kada im to nije pošlo za rukom, kuknjava na sve strane… Pa plačite, to vam i preostaje, pogotovo umno poremećeni poput GDK-a.

      0
      0
      Odgovori
      • Ma jok limenka je svetinja, A NE INSTITUCIJA.Mladi mutanti A NISTE CAK NI NINDZA KORNJACE!
        Promenice se vreme, opet cec da kmecis, kao dok si bio simpatizer pokojne kukavne zvezde!
        A TRENUTNO NAVIJAS ZA KLUB KOJI NEMA PROSLOST ALI NI BUDUCNOST!STIDI SE MALI MUTIRANI PANTERU!

        0
        0
        Odgovori
      • Partizan postoji od 1945. i nije pauzirao nijednom iz najkvalitetnijeg takmičenja.Jeste jedne sezone ispao iz najvišeg ranga,ali se tada druga liga igrala preko leta,jer jednostavno nije bilo dovoljno zatvorenih hala ,u državi i iste godine se vratio i Prvu ligu.Tu zvezdicu što ste okačili iznad novog grba ste osvojili na šljaci u prvih deset državnih prvenstava,kada su košarku igrali nesposobni za fudbal i studentarija kao razonodu i hobi,a od uspona Partizana ,Bosne,Jugoplastike i Cibone počinje i uspon Jugoslovenske košarke i vi u tome niste učestvovali.

        0
        0
        Odgovori
  2. Mozda bi to sve i bolje izgledalo uz sve objektivne probleme u ovom trenutku, da je Muta ozbiljno i na vreme pripremao tim, umesto sto je klatio j….ca po Turskoj, dodavao lopte igracima i slao poljupce Bogdanu, jednom recju glumio klovna i sluzio za sprdnju.
    Ako drzis do toga da si ozbiljan covek i strucnjak to ne bi smelo da se dogadja.
    Osim ako mu je klub zadnja rupa, onako usput, jer je on jelte covek reprezentacije.
    A sudeci po njegovim malodusnim i bezmu..m alibi izjavama, kojima je zacudio vaskoliki grobarski svet, necemo se mi ove godine od Partizana nagledati hrabre, borbene i ozbiljne kosarke.
    Nije uvek Partizan osvajao trofeje ili igrao efikasno i leprsavo ali borbeni duh i bitka „na zivot i smrt“ se uvek podrazumevala.
    Kao da je na silu doveden, pa ajd da to onako preko k….a odradi.
    Ne ide to tako Muto, nije red…
    Dosao si u Partizan.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter