0
Evrobasket 2022

MILAN MAČVAN: Bili smo loši, ja sam prednjačio u tome

Objavljeno: 10.09.17 u 17:24

Srbija je danas opravdala ulogu favorita i porazila Mađarsku za četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Iako su porazili Mađarsku, naši reprezentativci nisu preterano zadovoljni današnjom igrom u osmini finala.

Jedan od njih jeste kapiten tima, Milan Mačvan, koji je očekivao nešto lakšu pobedu svoje reprezentacije. Mačvan je priznao da danas nije bio njegov dan, ali i da mora drugačije da se uđe u meč sa Azurima.

– Ne znam iskreno šta je razlog ovakvoj igri, ja sam tu prednjačio sa svojom lošom energijom, zato to već protiv Italije mora da se promeni. Samo sa energijom i dobrom odbranom možemo da se takmičimo i dobijemo meč. Nismo imali dovoljno energije, mislili smo da će Mađarska sama da se pobedi. To je najveća moguća greška, jer su sačinjeni od dobrih igrača – Hanga je bio vodeći igrač u Baskoniji, njih nekoliko igra u Evrokupu, rekao je Mačvan.

Kapiten Srbije je dosta dobro upućen u italijansku košarku pošto je i sam nastupao u toj zemlji, i to za Armani. Poznaje veliki broj italijanskih reprezentativaca, tako da bi mogao da bude i od pomoći stručnom štabu u pripremi za četvrtfinale.

– Znam ih, ako ih pustiš da se razigraju – onda su najtalentovanija ekipa u Evropi. Igraju sa dosta finti, dobri su šuteri, raširiće teren. Mora da bude jaka bitka svih 40 minuta, to je ono što nas krasi, a samo tako možemo da igramo u sredu. Belineli i Datome su odlični šuteri, Meli kreira igru i praktično je njihov organizator igre. Poštujemo ih, igrali smo protiv njih na Akropolis kupu i bilo je jako teško. Očekujemo veliku borbu, rekao je o Italijanima Milan Mačvan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter