6
Evrobasket 2022

Evropsko prvenstvo u kosarci, Eurobasket 2017, Hrvatska - Rusija, kosarkaska utakmisa 1/8 finala 10.09.2017. Istanbul, Turska, 10. Septembar 2017. Dvorana Sinan Erdem na fotografiji: Aleksei Shved foto: Pedja Milosavljevic

EUROBASKET: Kakav je igrač Aleksej Šved! Rusija ‘pregazila’ Hrvatsku, pala ‘stotka’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 10.09.17 u 22:38

Lakše nego što se očekivalo Rusija je savladala Hrvatsku u jednoj od najatraktivnijih utakmica osmina finala Eurobasketa.

Rezultatom 101:78 su izabranici Sergeja Bazareviča porazili košarkaše Hrvatske.

Sjajna košarka se igrala večeras, a pogotovo tokom prrve četvrtine. Ravnopravna borba Rusa i Hrvata. Rusku selekciju je predvodio Aleksej Šved, od samog starta se videlo da će Aco Petrović imati muke sa ovim momkom koji je možda i najbolji igrač na Eurobasketu trenutno. Otvorio je Šved meč sa dve pogođene trojke, i Tomas, kojeg je Petrović najavio kao čuvara ruskog igrača, nije mogao ništa.

Zahvaljujući dobroj igri Šveda, Rusi su imali prednost tokom prva tri minuta utakmice, da bi potom polaganjem Bojana Bogdanovića Hrvatska prvi put imala nerešen rezultat, ali je već u sledećem napadu Aleksej Šved ubacio nova dva poena. On je tokom prvog kvartala već došao do dvocifrenog broja poena. Sredinom kvartala je zahvaljujući košu Planinića Hrvatska stigla do prednosti od tri poena, najveće u tim momentima, ali već u sledećem napadu – Aleksej Šved.

Evropsko prvenstvo u kosarci, Eurobasket 2017,
Hrvatska – Rusija, kosarkaska utakmisa 1/8 finala 10.09.2017.
Istanbul, Turska, 10. Septembar 2017.
Dvorana Sinan Erdem
na fotografiji: Aleksei Shved
foto: Pedja Milosavljevic

Hrvati su još imali 16:13, 18:15 i 23:20 tokom prve deonice, što je bila najveća prednost tog nacionalnog tima. Ali je u finišu prve četvrrtine, na dve sekunde do kraja, Kulagin postigao poene kojima je odveo Rusiju na prvu pauzu sa prednošću od 25:23.

Tokom druge četvrtine je Rusija stigla do prednosti od pet poena koja je čini se bila ključna da Šved i drugari ne ispuste vođstvo u tom delu utakmice. Igralo se koš za koš što je odgovaralo ruskom nacionalnom timu koji je imao od tri do pet poena prednosti i uspešno ih čuvao sve do poluvremena. A onda je usledio potop Hrvata.

Evropsko prvenstvo u kosarci, Eurobasket 2017,
Hrvatska – Rusija, kosarkaska utakmisa 1/8 finala 10.09.2017.
Istanbul, Turska, 10. Septembar 2017.
Dvorana Sinan Erdem
na fotografiji:
foto: Pedja Milosavljevic

U drugoj četvrtini Šved nije bio preterano aktivan, a ni precizan u akcijama gde je uzimao šut, što je u totalnoj suprotnosti od onoga šta je u trećem kvartalu radio ovaj igrač. Tim Hrvatske nije imao rešenje u tom delu meča za Šveda, koji je bio direktan uzrok zbog dvocifrene razlike koju je imala Rusija. Onda se poenterski uključio i Vitali Fridzon, koji je imao sjajnu rolu, ali gotovo da je bio neprimetan pre treće deonice.

Prednost je konstantno rasla, videlo se da će Rusija ubedljivo slaviti i to u velikoj meri zahvaljujući Alekseju Švedu koji je bio brilijantan. U poslednjem minutu je Rusija prebacila i cifru od 100 poena.

Šved je večera imao dabl-dabl, 27 poena i 12 asistencija, kao i četiri skoka. Kulagin je imao 14 poena, a Fridzon 13. Na drugoj strani je 28 ubacio Bojan Bogdanović, dok je Simon imao 13. Na putu do polufinala, Rusija će igrati sa Grčkom dok bi u eventualnom polufinalu igrala sa boljim iz duela Srbija – Italija.

HRVATSKA – RUSIJA 78:101
(23:25, 19:21, 15:26, 21:29)

HRVATSKA: Krušlin, Popović 4, Simon, Šarić 13, Ukić 2, Žorić 11, Planinić 6, Bender 2, Buva, Ramljak 6, Tomas 6, Bogdanović 28.

RUSIJA: Šved 27, Baburin, Fridzon 13, Ivlev, Antonov, Zubkov 14, Hvostov 6, Mozgov 10, Voroncevič 8, D. Kulagin 14, M. Kulagin, Kurbanov 9.

0
0

6 Komentara

  1. Ovaj Gdk me neodoljivo podseca na onog glumca Trifunovica Sergeja sa svojim sizoidnim ispadima u trenutcima apstinencije

    0
    0
    Odgovori
  2. Gdceeee ti si sampion………Ti si istinski sampion:..lucidan si,bolestan si,unakazen si,izopacen si….i ruzan si 100%…

    0
    0
    Odgovori
  3. …Ruska Irma nosi SVE pred sobom, posle SAD pade i ‘rvatska, a SLEDECI JE CRVENO BELI- FK SKENDERBEG ………………………………………….

    0
    0
    Odgovori
    • Ali to je neverovatno koliko me svakog dana zasmejavash!!! Prosto ne mogu, a da ti se ne zahvalim sto lupetas po ovom portalu! Hvala ti i samo tako nastavi! Nadam se da ce ti ovaj pirtal pomoci da se izlecis! Ziv bio

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter