1
Evrobasket 2022

EUROBASKET: Grci se probudili kada je trebalo i eliminisali Litvaniju

Objavljeno: 09.09.17 u 22:27

Veliko iznenađenje u Istanbulu. Aktuelni vicešampion Evrope, reprezentacija Litvanija, elimisana je u osmini finala.

Grča je u dvorani ‘Sinan Erden’ pobedila Litvaniju rezultatom 77-64 i plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Malo ko je očekivao da će se izabaranici Kostasa Misasa podići nakon katastrofalne igre u grupnoj fazi u Helsenkiju. Međutim, Heleni su na krilima fantastičnog Kostasa Slukasa odigrali perfektan meč i dokazali da ih nikada ne treba otpisivati.

Grci su od početka meča nametnuli ritam i već u prvoj deonici su imali dvocifrenu prednost. Litvanci su se predvođeni Kuzminskasom i Valančiunasom vratili u meč i u jednom trenutku prišli na minus tri, ali na odmor se otišlo sa prednošću Grčke od sedam razlike.

U trećoj deonici kreće ‘grčki uragan’. Helene je služio šut, odbrana je bila na nivou, a Litvanci nisu imali rešenja za večeras raspoložene Misasove izabranike. U jednom trenutku je bilo i plus 18 za Grke, ali Litvanija je serijom 9-0 sredinom četvrte četvrtine prišla na minus četiri i tada se činilo da su blizu potpunog preokreta. Ipak, iskusni Burusis i fenomenalni Slukas su preuzeli odgovornost u posednjim minutima meča i pametnom igrom odveli Grke u četvrtfinale. Na kraju je bilo ubedljivih 77-64.

Kostas Slukas je bio najefikasniji u poebedničkoj ekipi sa 21 poenom, Janis Burusis dodao je 11, a Nik Kalates još 14 poena.  U litvanskoj ekipi Mindaugas Kuzminskas je sa 20 poena bio najefikasniji, a Jonas Valančijunas uz 13 poena imao i 15 skokova.

Litvanija – Grčka 64:77
(17:25, 13:12, 18:24, 16:16)

Litvanija: Kalnijetis 11, Juskevičijus, Mačijulis 5, Gecevičijus, Valančijunas 13, Kuzminskas 20, Motijeunas 1, Milaknis, Bendzijus, Grigonis 7, Gudaitis, Ulanovas 7.

Grčka: Kalates 14, Burusis 11, Slukas 21, Papas 3, Papajanis 4, Printezis 8, Papanikolau 11, Mancaris, Agravanis, Papapetru, Bogris, Adetokunbo 5.

0
0

1 Komentara

  1. Samo teski slepci i neznalice ovo smatraju iznenadjenjem…Jesu oni lose igrali u grupi,ali uporedite realno rostere ekipa i shvaticete da su totalni egal…Plus skoro cela grcka ekipa zna kako se osvaja Evroliga,a od Litvanaca samo Maciulis koji je penzioner…Njihov jedini problem su medjuljudski odnosi,a videli smo sad da kad to ostave po strani igraju ratnicku kosarku…Eto njih u polufinalu…Mislim da ce imati slican put kao mi na SP i OI…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter