0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

BOLAN UDARAC ZA ŠPANCE: ‘Crvena furija’ do kraja Eurobasketa bez NBA asa (FOTO)

Objavljeno: 07.09.17 u 18:27

Povreda standardnog člana tima Španije mogla bi da poremeti planove selektora Serđa Skariola.

Košarkaši Španije su u, za njih rezultatski nevažnoj utakmici petog kola grupe C Eurobasketa, savladali Mađarsku rezultatom 87:64, sa pola gasa.

U toj utakmici dočekali su jednu dobru, a nakon nje i jednu veoma lošu vest. Dobra je da je Pau Gasol pogotkom u devetom minutu meča postao najbolji strelac u istoriji Evropskih prvenstava, pretekavši dosadašnjeg lidera Tonija Parkera.

Međutim, posle te počasti, ‘sasekla’ ih je vrlo loša, a u pitanju je povreda NBA igrača, Aleksa Abrinjesa, koji je prema pisanju ‘Sportanda’ definitivno završio Eurobasket i neće putovati sa ekipom iz Kluža u Istanbul.

Krilo Oklahoma Siti Tandera je još na prvom meču na šampionatu protiv Crne Gore dobio bolan udarac u koleno i nije igrao u naredna četiri meča, sve u cilju oporavka pred nokaut fazu.

Međutim, danas je stigla informacija da je Abrinjes definitivno završio Eurobasket, a iz španskog košarkaškog Saveza samo su kratko poručili:

– Najvažnije je Aleksovo zdravlje.

Mađarska – Španija 64:87 (10:22, 19:19, 17:19, 18:27)

MAĐARSKA: Rujak 3, Alen 5, Keler 3, Vitman 5, Hanga, Vojvoda 10, Kovač, Tot 7, Ferenc 17, Perl 9, Karahodžić, Ajlingsfeld 5.

ŠPANIJA: P. Gasol 20, Rodrigez 15, Navaro 3, Rubio 6, M. Gasol 10, V. Ernangomez 15, Sastre 2, Vives, Oriola 3, San Emeterio 5, Abrines, H. Ernangomez 8.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter