1
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

IMAMO SVE PAROVE OSMINE FINALA: Evo sa kim će Srbija moći da igra do finala

Objavljeno: 07.09.17 u 22:20

Večerašnjom pobedom Letonije nad Turskom, dobili smo rivala za osminu finala Eurobasketa.

Tamo će u nedelju puleni Aleksandra Đorđevića igrati protiv Mađarkse.

Kako je naša reprezentacija izraženi favorit protiv tima koji predvodi Adam Hanga, treba sagledati šta bi moglo da nas očekuje u nastavku nokaut faze Evropskog prvenstva.

Ono što je jasno, do finala ne možemo da se susretnemo sa prvim favoritom za zlato, Španijom, kao ni Francuskom, a i nezgodnim komšijama – Slovenijom i Crnom Gorom.

Ukoliko bismo prošli Mađarsku, zakazali bismo duel u četvrtfinalu sa boljim iz duela Italije i Finske. Finci predvođeni Markanenom i Koponenom igraju maestralno, ali se čini da će selidbom iz svoje domovine u Tursku ipak biti znatno ‘oslabljeni’, te je za očekivati da ćemo dobiti Italijane. Ipak, ne treba prerano otpisati ni Finsku.

Ako bismo prešli i taj stepenik, već bismo bili među četiri najbolje reprezentacije u Evropi i ušli u borbu za medalje. Sa druge strane su četiri izuzetno jake reprezentacije i dve nepredvidive osmine finala, a potom i četvrtinale. U subotu će igrati Litvanija i Grčka, a u nedelju Rusija i Hrvatska. Pobednici ta dva meča će ići u četvrtfinale i igrati za prolaz u polufinale.

Dakle u polufinalu bismo mogli da igramo sa Rusijom koja nas je već porazila na ovom Eurobasketu, da imamo novi tradicionalni okršaj sa Hrvatskom, a isto to bi moglo da se kaže i za Litvaniju i Grčku.

OSMINA FINALA EUROBASKETA

9. septembar
Slovenija – Ukrajina 11.30
Nemačka – Francuska 14.15
Finska – Italija 17.45
Litvanija – Grčka 20.30

10. septembar
Letonija – Crna Gora 11.30
SRBIJA – Mađarska 14.15
Hrvatska – Rusija 17.45
Španija – Turska 20.30



0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter