1
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

SALE PRED ‘TROFEJ BEOGRADA’: Evo kada će se znati da li Nedović ide na EP (FOTO)

Objavljeno: 11.08.17 u 14:00

Večeras u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ počinje prijateljsku turnir ‘Trofej Beograda’.

Ovaj tradicionalni turnir služiće reprezentaciji Srbije kao priprema za Evropsko prvenstvo koje počinje poslednjeg dana ovog meseca.

Pred novinare su danas izašli selektori Srbije i Crne Gore, Aleksandar Đorđević i Bogdan Tanjević. Crnogorski strateg je preuzeo svoju zemlju nakon što je posle skoro 10 godina napustio kormilo Turske, a prethodno je bio selektor i Italije.

– Moram priznati da smo počašćeni što smo dobili priliku da igramo na ovom turniru. Tu su dve velesile tako da je odlična šansa da probamo naše zube. Imali smo dobre pripreme, a dosta igrača je treniralo i nedelju dana više sa mojim pomoćnikom Radovićem. Sem ‘Trofeja Beograda’, igraćemo i na turniru u Francuskoj protiv domaćina i selekcija Italije i Belgije. Ekipa je ambiciozna, kvalitetna i mlada, sem Šehovića od 35. Mislim da su pred nama dobre partije, našu igru smo podigli na viši, evropski nivo, rekao je proslavljeni trener.

FOTO: STARSPORT

Potom je reč imao selektor Srbije koja je domaćin ovog turnira. Đorđević nije krio zadovoljstvo zbog toga što sedi pored trenerske veličine kakva je Tanjević, a i što će uskoro deliti megdan.

– Čast mi je da sedim pored svetske košarkaške legende kao što je Bogdan Tanjević, hvala njemu i mnogim kolegama koji su nas, moju generaciju, uputili na pravi kolosek. Pozdravio bih selekcije Crne Gore i Grčke, radi se o dva bratska naroda što ćemo videti i na tribinama. To su dve selekcije koje imaju munjevit uspon, Grci to rade ut sjajnog Adetokumba.

Kao tema su se nametnule i povrede reprezentativaca. Eurobasket će definitivno propustiti Marko Simonović, Raduljica je uspeo da se oporavi ali neće igrati ‘Trofej Beograda’, kao i Nemanja Nedović čije je učešće u Turskoj neizvesno.

– Raduljica neće igrati na turniru, a sem Nedovića i Simonovića, nema ozbiljnih povreda. Nemanja Nedović će 14. ili 15. avgusta ići na magnetnu rezonancu nakon čega ćemo znati možemo li na njega računati za Evropsko prvenstvo.

Iz hotela ‘Kraun Plaza’: Strahinja Nikolić

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter