1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

MARKO KEŠELJ: Za Zvezdu bih skočio i na glavu ako treba!

Objavljeno: 30.07.17 u 11:26

Prvo veliko domaće pojačanje Crvene zvezde je Marko Kešelj, čovek koji živi za crveno-bele boje i igrač koji zna kako se osvaja Evroliga i kada nisi apsolutni favorit da to učiniš.

Govorilo se o iskusnom krilu i prethodnih godina, ali se kockice nisu poklopile, sada jesu. Posle mnogo ‘lutanja’ Marko Kešelj se vratio kući sa jednim ciljem da Crvena zvezda nastavi da bere trofeje na Balkanu i ako je moguće domogne se F-4 Evrolige koji se igra u Beogradu.

– Sada sam još i dobro, kad je sve bilo gotovo, baš sam bio pod jakim emocijama. Iskren da budem, nisam znao i očekivao da će tako brzo da se završi. Sve to sam doživeo veoma emotivno i euforično. Baš sam prijateljima tada rekao da sam srećniji sada nego kada sam potpisao za Olimpijakos. Posle sedam godina se vraćam u moj klub i baš se radujem – reklo je prvo pojačanje Crvene zvezde za Sportski žurnal.

Novo krilo Crvene zvezde je istaklo da mnogo voli klub i da mu je drago što se posle sedam godina vraća ‘kući’, mada sada u tim koji je mnogo stabilniji.

– Volim Crvenu zvezdu, to je moj klub. Nema tu puno filozofije. Pratim rukomet, vaterpolo, fudbal i sve ostale naše klubove. Ako govorimo o košarci, Crvena zvezda je sada totalno drugačiji klub. Na totalnom drugom nivou. Svi se sećaju da je u tom mom prvom mandatu bio veoma težak period za klub. Finansijski problemi su bili veliki, igrački kadar se osipao. Crvena zvezda u koju sada dolazim je evroligaški klub, stabilan u svakom pogledu, klub koji osvaja trofeje i ima velike ambicije. Izuzetno sam motivisan i jako mi je drago što mi je ukazano poverenje da budem deo dobrih vremena Crvene zvezde.

Marko Kešelj je istakao da će za crveno-bele ‘poginuti’ na terenu, kako kaže ako treba skočiće i na glavu.

– Igranje za Crvenu zvezdu i reprezentaciju je nešto što sam uvek radio iz srca. Ako dođe dan kad ne možeš da daš koš, uvek možeš da grizeš u odbrani, ako treba skočiš i na glavu, samo da opravdaš očekivanja. Druge sredine nose i drugačije emocije. U svakom slučaju, ukazala mi se sjajna prilika da se u klubu za koji sam duboko emotivno vezan, vratim na najviši evropski nivou i nemam nikakvu sumnju da će sve biti kako treba – rekao je Marko Kešelj.

Ceo intervju sa nekadašnjim reprezentativcem Srbije možete da pročitate na Sportskom žurnalu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter