0
Košarka

Photoshooting with 3x3 Basketball Team "Novi Sad" in Belgrade, Serbia on December 3, 2014.

SRBIJA JE SVETSKI PRVAK: Naši basketaši odbranili titulu pobedom nad Holanđanima (VIDEO)

Objavljeno: 21.06.17 u 22:12

Srbija je uspela da odbrani titulu pobedom naših basketaša nad reprezentacijom Holandije u finalu rezultatom 21:18.

Basketaši Srbije su do finala stigli pobedom nad selekcijom SAD-a u četvrtfinalu rezultatom 17:14, a odmah potom i domaćina Francusku sa odličnim skorom od 22:11.

Ovo im je treće zlato na Svetskom prvenstvu u dosadšnja četiri pokušaja.

Utakmica je počela prilično uzbudljivo, poeni su se nizali sa obe strane. Obe ekipe na samom početku su bile prilično izjednačene što se tiče poena.

Međutim, Srbija je povela slobodnim bacanjima Dušana Domovića Buluta, a zatim i poenima takozvanog Maestra, Dušana Majstorovića.

Basketaši Holandije su i tada uspeli da se povrate i smanje koš raziku, a onda je Marko Savić postigao fantastične poene.

Srpski basketaši su samo povećavali vođstvo, ali je ekipa Holandije nešto više od minut pre kraja izuzetnim koševima smanjila ponovo vođstvo, i uspela da svede utakmicu na neizvesnost jer je rezultat u tom trenutku bio 19:18 za Srbiju.

Utakmica je završena rezultatom 21:18, a Srbija je odmah počela da slavi.

(Youtube/Sportixer)

 

Komentatorova rečenica na kraju utakmice ‘Supermen nosi pidžamu Dušan Bulut‘ objašnjava završetak ovog duela, naime, Bulutov koš je spasio situaciju.

Dušan Domović Bulut se oglasio nakon utakmice.

– Radili smo ovo pre prvih Olimpijskih igara, radićemo i posle. Tu smo da ostanemo, rekao je Dušan aludirajući na OI koje će se održati 2020, a na njih je kao disciplina uvršten basket.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter