0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SLS: FMP gasi Dinamikove ‘jadranske snove’, Vršac bolji od Borca

Objavljeno: 25.05.17 u 19:45

Dve pobede domaćina na početku nove runde košarkaške Superlige.

FMP je porazio Dinamik sa 89:75, dok je Vršac bio bolji od Borca sa 81:76.

Košarkaši Miroslava Mute Nikolića su bili ravnopravni rival domaćinu tokom prvog kvartala kada smo mogli da gledamo veoma lepu i napadačku košarku, taj tempo gosti sa Dorćola nisu mogli da nastave do poluvremena, te se FMP odlepio. Posle serije ‘pantera’ koju je krunisao Radanov, na četiri minuta do poluvremena je tim iz Železnika imao dvocifreno vođstvo.

Od ove druge četvrtine igrači Dinamika nisu mogli da se oporave do samog kraja. Za nijansu je i u trećem i u četvrtom kvartalu bio bolji FMP koji je čuvao prednost stečenu u prvih 20 minuta, koju, ‘ruku na srce’, gosti nisu ugrožavali. Davidovac je bio najbolji sa 18 poena i šest skokova, Filip Čović je ubacio 16 i imao osam asistencija, dok su Bolden i Radanov dodali po 14. Na drugoj strani je Kimani Frend briljirao i postigao 28 poena uz pet skokova, dok je Marko Čakarević postigao 22, a Bruks 13.

U ‘Milenijumu’ se igrao dosta zanimljiviji meč, gde su i Čačani mogli da trijumfuju protiv domaćina. Na početku je blagu prednost imao Vršac, ali je Borac imao priključak te su gosti u kontinuitetu pretili. Do poluvremena se igralo koš za koš, vođstva su se smenjivala sve do sredine kvartala kada je domaćin pobegao na plus pet. Ipak je Borac uspeo da se vrati do poluvremena, na kojem je imao zaostatak od pola koša.

Nešto slabija odbrana u drugom poluvremenu je koštala Borac poraza. I u poslednjih 10 minuta su gosti mogli da dođu do trijumfa ali su u odsutnim momentima grešili, što je Vršac koristio i upisao još jedan uspeh u Superligi. Domaćina je predvodio Krstović sa 23 poena, Fundić je imao 13, a Jeftić 11. Sa druge strane je u Borcu Marinović imao 19, Radonjić 13, a Todorović 11.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter