0
Košarka

FOTO: STARSPORT

RAT FIBA I EVROLIGE SE NASTAVLJA: Bartomeu ‘bacio mrvice’ nezadovoljnim nacionalnim savezima

Objavljeno: 20.05.17 u 18:46

Đordi Bartomeu spreman je na male ustupke nacionalnim selekcijama, po pitanju dozvole igračima da nastupaju za raprezentacije u kvalifikacijama za Mundobasket.

Prvi čoveka Evrolige potvrdio je da igrači iz ovog takmičenja neće moći da igraju za svoje reprezentacije u terminima predviđenim po novom FIBA kalendaru, ali je ipak spreman da napravi mali ustupak koji verovatno neće stišati strasti uzburkane ovom odlukom.

Naime Španac je spreman da popusti kada su u pitanju igrači koji nastupaju u Evrokupu, ali dalje od toga nije spreman da ide.

-Kada je NBA saopštila da neće dozvoliti igračima da igraju za reprezentacije, niko ništa nije rekao. Mi smo sada samo ponovili ono što smo odlučili pre 18 meseci, da novi termini u kalendaru FIBA neće biti uvršteni u naš kalendar. Naša pozicija se nikada nije menjala- rekao je Bartomeu.

On je dodao da će igračima koji nastupaju u drugom po jačini evropskom takmičenju ipak dopustiti nastup za nacionalne selekcije u FIBA terminma.

-Daćemo sve od sebe da se igrači iz Evrokupa priključe reprezentacijama. Evrokup ima manje utakmica, ali za Evroligu nema mesta- izjavio je predsednik Evrolige.

Ovakva odluka izazvala je dosta negodovanja u zemljama širom Evrope, najglasniji su bili iz Španije i Grčke. Takođe oglasio se i predsednik Košarkaškog saveza Italije, koji je najavio oštre kazne za sve igrače koji se ne odazovu pozivu u nacionalni tim.

-Ako je prvi odgovor kazna, to znači da nema volje da se razgovara i da se reši problem. Ako nemate najbolje igrače u reprezentaciji znači da varate navijače, ali i da ne poštujete državni tim- rekao je Bartomeu, očigledno ne hajući mnogo na ove proteste.

Sve u svemu, definitivno je da se na ovome neće završiti i da ćemo o ovoj temi čitati još dosta u danima koji slede.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter