1
FIBA Liga šampiona

FOTO: STARSPORT

FIBA PONOVO ‘MUČI’ PARTIZAN: Da li se može odbiti ovakva novčana ponuda?

Objavljeno: 15.04.17 u 19:23

FIBA ne želi da izugbi bitku sa Evroligom i sada pokušava da prvuče timove putem novca da ostanu u Ligi šampiona, koju mnogi žele da napuste.

Turci, Italijani i Francuzi najavili su veliki ‘come back’ u takmičenja pod okriljem EKA, a to su Evroliga i Evrokup. Samim tim FIBA gubi bitku u borbi za najjače timove Starog kontinenta, a to ne želi. Zbog toga je odlučila da novom finansijskom platformom pobedi Đordija Bartomeua i njegov, pre svega, Evrokup. Tako bi od sledeće sezone šampion Lige šampiona mogao da inkasira milion evra, isto novca koliko Evroliga daje svom prvaku.

– Za sledeću sezonu pravimo novu preraspodelu novca. Pobednik Lige šampiona će ubuduće inkasirati milion evra, a ne 500 hiljada kao ove sezone. To ćemu učiniti tako što ćemo napraviti rebalans budžeta, to jest smanjićemo novac koji su klubovi dobijali samo za učešće u grupnoj fazi. Samim tim ćemo uštedeti i moći da povećamo nagrade za sve učesnike plej-of faze. Pokrićemo sve troškove za sudije i delegate, od putovanja, smeštaja do njihovih plaćanja posle završene utakmice – izjavio je Patrik Kominos, izvršni direktor FIBA Lige šampiona za ‘Basketeuropa.com’.

Sada se opet postavlja pitanje, šta se Partizanu i ostalim srpskim klubovima više isplati, igranje u FIBA Ligi šampiona ili povratak u Evrokup…

0
0

1 Komentara

  1. Bude li se ponudilo pola miliona evra za plejofs fazu, Partizan ne treba uopste da se premislja, nego odmah da prihvati! Ali, mora da pojaca ekipu a ne daovodi kojekakve Robinzone! Treba otvoriti cetvore oci kod angazovanja igraca, ici na to da napadnemo uporedo i ABA ligu, vreme je da se razmislja i o trofejima jer Partizan nije klub koji moze cekati deceniju na povratak na stare staze slave. Ne razumem sta Pekovic i drustvo uopste misle i rade?! Niko sad ne ocekuje da on sad ulozi svoj novac u klub koji u imovinskom smislu nije njegov,ali se mora naci dobitna formula da se uz jak marketing i pomoc svih klub definitivno i brzo izvuce iz blata. Igranje evro takmicenja je dobar zalog i motiv za pravljenje respektibilnog rostera. A to treba obaviti znatno ranije pre nego takmicenja pocnu jer u poslednje dve godine se zaista preteralo u kasnjenju , sto je bitno umanjilo rezultate na konacnoj razini i plasmanima u takmicenjima.Mislim da iz postojeceg sastava treba izabrati one koji su pokazali da zasluzuju novi ugovor a ostale razresiti i krenuti u potragu za boljim igracima i pcijama. Ove godine su pravljene ogromne greske pa smo maltene ostali na jednog centru, Lukovicu koji je ni luk ni voda. Moramo imati dva snazna, supervisoka centra koji ce biti baza ekipe, naci najmanje jos jednog-dvojicu Hatchera, te kako znamo i umemo naci odlicne krilne centre. Nadam se da ce ovo neko iz uprave procitati. Moraju znati da publika Partizana zasluzuje mnogo bolji tim a njeno strpljenje i duzinu cekanja svetla dana ne treba iskusavati. Zapravo-ne sme vise ni dana .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter