Partizan i Mega Leks dobili su novac zarađen ovosezonskim igranjem u FIBA Ligi šampiona.

Posle ‘primoranosti’ da učestvuju u FIBA Ligi šampiona ove sezone, Partizan i Mega Leks konačno su dobili i nagradu za tu vernost svetskoj kući košarke.


Na račune Beograđana i Mitrovčana biće uplaćeno po 100.000 evra na ime učešća u ovosezonskom premijernom takmičenju. Ukupan nagradni fond ove sezone je 5.200.000 evra, pobednik će od toga dobiti 500.000 evra, a drugoplasirani 300.000 evra.

Na fajnal-for su se plasirali domaćin Tenerife, sa kojim bi Partizan igrao da je eliminisao PAOK, zatim Venecija, Banvit i Monako.

Već za sledeću sezonu iz borda ovog takmičenja stižu najave da će nagradni fond biti još veći.

– Sledeće sezone pravimo drugačiju preraspodelu novca. Krećemo sa činjenicom da pobednik dobija milion evra. Ono šta ćemo da uradimo, jeste da ćemo rebalansirati veliki deo novca koji je ove sezone bio namenjen klubovima za učešće. Naime, ekipe koje prođu u plej-of dobijaće znatno više novca, dok ćemo a za učešće u ligaškom delu smanjiti fond. Takođe, od sledeće godine pokrićemo sve troškove za sudije i delegate, od putovanja, smeštaja do njihovih plaćanja nakon završene utakmice – poručio je izvršni direktor FIBA Lige šampiona Patrik Komninos.