0
Evroliga

EVROLIGA: Loše vesti stižu iz Kaunasa… (VIDEO)

Objavljeno: 21.03.17 u 20:55

Nadali su se košarkaši i navijači Crvene zvezde da bi Efes mogao da se oklizne protiv Žalgirisa, ali je tim iz Turske odneo pobedu nad ekipom iz Litvanije u meču 27. kola Evrolige 76:68.

Bolje je Efes otvorio meč, poveli su gosti u prvoj četvrtini 12:4, ali je ubrzo Žalgiris stigao do izjednačenja, da bi domaći tim prvi period rešio u svoju korist sa 22:17.

Drugi period doneo je i najveću prednost Žalgirisu, otišli su igrači Šarunasa Jaskivičijusa na 11 poena viška, što su održavali do sredine perioda, kada su Pol, Grejndžer i Danston smanjili na 39:38, potom i izjednačili, a na poluvreme je Žalgiris otišao sa 41:39.

Treća četvrtina igrala se koš za koš do tri minuta pre kraja ovog dela igre, kada je Efes uspeo ponovo da se odlepi na 58:50, ponajviše sjajnom Grejndžeru. No, kao po nekom nepisanom pravilu za ovaj susret, usledio je ekspresni povratak i odlazak na poslednju pauzu rezultatom 60:59 za Efes.

U poslednjih deset minuta viđena je dosta tvrda košarka, čvrste odbrane, ali je Žalgiris stigao do 68:65, i imao je šansu da se četiri minuta pre kraja odlepi na pet poena, međutim Lekavičijus je bio neprecizan za dva poena. Usledila je sjajna završnica Efesa, koji u poslednjih sedam minuta nije primio koš iz igre, a domaći tim je poslednje poene, i to sa linije za slobodna bacanja, postigao 4:20 pre kraja. Sa druge strane, Efes je za to vreme vezao 11 poena, i na kraju ubedljivo slavio – 76:68. 

Ovo je bila 15. pobeda Efesa, dok je Žalgiris doživeo svoj 15. poraz.

Najbolji u Efesu je bio Grejndžer sa 25 poena, dok je kod Žalgirisa bolji od ostalih bio Lekavičijus sa 11 poena.

U meču koji je počeo pola sata ranije, Fenerbahče je poražen od Makabija, uz sjajnu partiju Landesberga i 22 poena.

 

(Youtube/Euroleague Basketball)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter