4
Evroliga

FOTO: STARSPORT

BUM: Bartomeu zabrinuo Delije, Grobarima doneo lepe vesti

Objavljeno: 13.03.17 u 18:21

Iako su navijači Crvene zvezde očekivali da će crveno-beli dobiti višegodišnji ugovor koji bi Zvezdi garantovao plasman u najjače košarkaško takmičenje u Evropi, Đordi Bartomeu je demantovao takvu mogućnost, dok je Partizanu ostavio otvorena vrata za povratak, nakon sezone u FIBA Ligi šampiona.

U intervjuu koji je Bartomeu dao listu „Informer„, rekao je da Crvena zvezda ne može da se nada višegodišnjem ugovoru, jer bi to značilo da bi ABA liga ostala bez mesta:

– U nekom kraćem roku nemamo u planu da bilo koji klub iz ABA lige dobije dugogodišnji ugovor, pa ni Crvena zvezda. Promenom formata i skraćivanjem na 16 klubova nismo u mogućnosti da nekome damo ugovor, jer ne želimo da ukinemo licencu ABA ligi.

covic-bartomeu-press-095

Upitan da prokomentariše Zvezdine mečeve i rezultate, nije krio oduševljenje:

– Zvezda je i prošle sezone napravila dobar rezultat. Plasirala se u plej-of i poražena je od CSKA, koji je kasnije postao šampion. Rezultati Crvene zvezde nisu slučajni, već su rezultat dobro odrađenog posla i sistema. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pri tom je čestitao i navijačima Zvezde:

Spektakularno je da se za „Pionir“ i „Arenu“ uvek traži karta više, što ponekad prelazi i granice kapaciteta. Na utakmicama Zvezde možete videti navijače koji veoma strastveno bodre svoji tim i to je njihova velika vrednost. Zahvaljujući takvoj atmosferi mečevi u Beogradu su nešto posebno i moram da čestitam navijačima i klubu na tako sjajnoj atmosferi, istakao je Bartomeu.

Što se tiče Partizana, čini se da se crno-belima smeši povratak u Evroligina takmičenja:

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Partizan se i prošle godine kvalifikovao za Evrokup, pa je onda odlučio da igra FIBA Ligu šampiona. Nadam se da je to bila dobra odluka za njih. Na kraju sezone razgovaraćemo sa predstavnicima ABA lige u vezi sa timovima koji su izborili prolaz u Evroligu i Evrokup i poštovaćemo dogovor koji postoji sa njima. Na osnovu toga, nadamo se da će svi klubovi moći slobodno da odluče koje takmičenje žele da igraju, zaključio je Bartomeu.

0
0

4 Komentara

  1. fotografija je čudo jer uvek govori više od milion reči

    sekutići zubići i repići se ne mogu sakriti

    sport ne postoji

    0
    0
    Odgovori
  2. Ko je sta uopste lepo ocekivao od ovakvog prevrtljivca. Niko ovde nema ni sta da se raduje niti tuguje. Ostaje svakako otuzan utisak da su ga neki, koji su naseli na njegove smutljive manipulacije,javno hvalili ovog muljatora!!! Zasto uvek kao narod ispadnemo glupi!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter