10
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Crvena zvezda ‘odabrala’ Budućnost, Partizan ide na Cedevitu (VIDEO)

Objavljeno: 13.03.17 u 22:34

U poslednjoj utakmici ligaškog dela ABA lige Crvena zvezda je u dvorani ‘Aleksadnar Nikolić’ savladala Budućnost 82:66 (27:22, 23:23, 16:14, 16:7) i tako ‘odabrala’ Podgoričane za rivala u polfuinalu.

Crvena zvezda – Budućnost, Cedevita – Partizan. To je epilog poslednjeg kola ligaškog dela ABA lige i parovi polufinala plej-ofa. Četa Dejana Radonjića odigrala je novi sjajan meč i uradila nešto što do sada niko nije u regionalnom takmičenju, a to je da posle 26 kola ima samo jedan poraz i 25 pobeda. Do sada su samo Makabi, Olimpija i Partizan imali po dva poraza.

Prvo poluvreme obeležilo je neverovatno šutersko veče. Oba tima bila su sjajna u šutu za tri poena, pogotovo Crvena zvezda sa devet trojki iz 11 pokušaja, dok je sa druge strane Budućnost pogodila osam od 14. Crveno-beli su prvi stigli do osetnije prednosti kada su poenima Kuzmića, Dženkinsa i Jovića napravili seriju 11:0 i tri minuta pre kraja drugog dela poveli sa 41:30. Tada je Budućnost vezala tri trojke, dve Vilijams i jedni Šehović, dok je sa druge strane jednu ubacio Gudurić. Ipak, u toj razmeni vatre Nikolić je upisao dva poena i na kraju četvrtine još dva za ne tako veliku prednost Crvene zvezde na velikom odmoru 50:45.

U trećoj četvrtini Crvena zvezda je stigla do velike prednosti od 14 poena. Razigrao se kapiten Mitrović koji je pogodio tri trojke, a pratili su ga Dženkins i Kuzmić za 63:49. Ipak, velika prednost nije bila dugog trajanja, Budućnost je uzvratila serijom 8:0. Crvena zvezda je pred poslednjih deset minuta vodila 66:59. U poslednjem periodu Crvena zvezda je već na startu stigla do nove prednosti ‘plus 13’ – 72:59. Posle poena, Vilijamsa, Gudurić je pogodio trojku za 65:51 i tada je već bilo jasno kome će pripasti pobeda i ko će sa kim igrati u polufinalu za sedam dana. Za Zvezdu repriza sa ekipom Budućnosti. Do kraja prednost Crvene zvezde je samo rasla za konačnih 82:66.

Crvenu zvezdu je do pobede vodio Dženkins sa 21 poenom, Kuzmić je ubacio 14, a Mitrović 13. Kod gostiju istakao se Vilijams sa 14 poena i Gordić sa 10 poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – BUDUĆNOST 82:66 (50:45)

Dvorana: ‘Aleksandar Nikolić’. Gledalaca: 3.670.

CRVENA ZVEZDA: Volters 4, Tompson 4, Dangubić 5, Mitrović 13, Lazić 5, Dobrić, Simonović 2, Dženkins 21, Gudurić 9, Jović 5, Kuzmić 14, Bjelica.
BUDUĆNOST: Rejnolds 5, Vilijams 14, S. Šehović 6, Subotić 2, Su. Šehović, Gordić 10, Ilić 2, Savović 9, Klasen 5, Nikolić 6, Popović 6, Vranješ 1.

[/stextbox]

0
0

10 Komentara

  1. Onaj ko je prvi ima samo jednu kalkulaciju a to je da uzme pehar…ostali prave matematike ko ce pred silnu zvezdu sa manje boli da poklekne pre ili kasnije.Ne znam jel osecate sami stida kada pisete da vas zvezda izbegava…zvezda koja je prvo mesto osigyrala jos oko Svetig Nikole…budale

    0
    0
    Odgovori
  2. Posteno! Neka Star Artificial obavi posao sa Futuresima a Partizan da oproba Vitamine! Pa da se vidimo u velikom finalu!

    0
    0
    Odgovori
  3. Sad ocekujem komentare od franjevaca tipa „Uplasili su se da igraju sa nama zato sto bismo ih dobili na 2 tekme“ ili ono da partizaiu vise lezi Zvezda nego vitamini i buducnost.

    0
    0
    Odgovori
  4. NIJE ZVEZDA NIKOG ODABRALA NEGO JE 25 PUTA POBEDILA
    OSTALI SU MNOGO LOŠIJI PA SU SAMI IZBORILI SVOJA MESTA
    PLAY OFF IGRAJU 4 NAJBOLJE EKIPE
    FINALE CZ….PARTIZAN I NA KRAJU
    3 O ZA DELIJE

    0
    0
    Odgovori
    • Nema teoretske sanse da finale bude sa partizanom jer ce ih Cedevita dobiti ,mozda ne lagano kao u dve prvenstvene tekme ali ih svakako prolazi.Sve u svemu,jedan zagrebacki klub ce biti u finalu,ostaje da vidimo koji a ja sam gotovo siguran da ce to biti Cedevita jer je mnogo kvalitetnija.

      0
      0
      Odgovori
  5. Nije Zvezda nikog birala nego je gazila sve sa pola gasa.Od prvog kola je zasela na mesto koje joj pripada i tu ostala a drugi neka se poredjaju kako hoce i kako znaju jer ce svi dobiti svoje sledovanje na kraju.Za Zvezdu se znalo da ce biti prva na kraju jos davno a ostale ekipe,ako su zelele sa njom u polufinale,imale su prilike da gube i zavrse na to 4.mesto jer su daleko ispred po bodovima od pete ekipe u ligi i mogli su da kalkulisu ali ko je lud da izabere sigurnu smrt u polufinalu.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter