4
Evroliga

FOTO: STARSPORT

POČINJE EVROLIGAŠKA MATEMATIKA: Evo koliko je pobeda Zvezdi neophodno za plasman među osam najboljih

Objavljeno: 11.03.17 u 10:25

Poraz crveno-belih u Madridu nije umanjio ništa bitno njihove šanse za plej-of, pa će u narednih pet kola biti gospodari svoje sudbine.

Veliki posao za ekipu Dejana Radonjića u ovom kolu napravile su ekipe Bamberga i Olimpijakosa koje su pobedama nad Efesom i Darušafakom srpskom šampionu sačuvale bodovnu prednost u odnosu na turske ekipe.

Nakon 25. runde najelitnijeg evropskog takmičenja deluje da će Zvezdi za prolaz među osam najverovatnije biti neophodne tri pobede, a u nedkim kombinacijama možda čak i dve. Ono što se sigurno u redovima crveno-beli, za razliku od nas, ne smeju preterano da se bave kalkulacijama već moraju postepeno da idu ka svom cilju, utakmicu, po utakmicu.

Prvi veliki korak ka plasmanu u plej-of bila bi pobeda na gostovanju u Milanu, gde će igrati protiv vrlo oslabljenje Olimpije, koja je uz to i van forme. Italijanski predstavnik će u ovom meču biti lišen pomoći Zorana Dragića i Mantasa Kalnijetisa, što je veliki udarac na njihovu spoljnu liniju i Zvezda bi to morala da iskoristi.

Pobeda u prestonici mode bi ekipi Dejana Radonjića pomogla da znatno rasterećenije dočekaju mečeve sa Olimpijakosom u Pioniru i Barselonom u Španiji. Tu crveno-belima neće biti nimalo lako ali u Pioniru su padali mnogi velikani pa što nebi i braća iz Atine, dok će u Barseloni zavisiti i od trenutnog raspoloženja domaćina koji celu sezonu igra po sistemu toplo hladno. Međutim ono što je sigurno niko ne možeotići u Kataloniju i računati na pobedu. Jedna pobeda iz ova dva meča svakako bi bila po meri.

Ipak meč koji će najverovatnije biti presudan što se plasmana dalje tiče je onaj sa Uniksom u Beogradu, koji ni po koju cenu ne bi smeo da se izgubi. Pobeda ovde bi verovatno i u slučaju dva poraza od Olipijakosa i Barse ostavila Zvezdi prostor da u meču sa Darušafakom odlučuje o svojoj sudbini.

Turski klub zaostaje dve pobeda za našim šampionom ali ima takav raspored da je realno očekivati njihove tri pobede do poslednje duela sa Zvezdom u Istanbulu koji bi mogao biti meč odluke. 

Videćemo kako će se stvari razvijati i kod ostalih konkurenata za plasman u plej of, kombinacija je mnogo ali bi u svakom slučaju tri pobede trebale da budu dovoljne za prolaz. Put do njih neće biti nimalo lak.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA (14-11)

  1. mart: Armani (G)
  2. mart: Olimpijakos (D)
  3. mart: Barselona (G)
  4. mart: Unisk (D)
  5. april: Darušafaka (G)

 

BASKONIJA (skor 14-11)

  1. mart: CSKA (D)
  2. mart: Bamberg (G)
  3. mart: Panatinaikos (D)
  4. mart: Galatasaraj (G)
  5. april: Žalgiris (D)

 

PANATINAIKOS (14-11)

  1. mart: Real Madrid (D)
  2. mart: Armani (D)
  3. mart: Baskonija (G)
  4. mart: CSKA (D)
  5. april: Makabi (G)

 

ANADOLU EFES (13-12)

  1. mart: Makabi (D)
  2. mart: Žalgiris (G)
  3. mart: Fenerbahče (D)
  4. mart: Olimpijakos (D)
  5. april: Real Madrid (G)

 

DARUŠAFAKA (12-13)

  1. mart: Barselona (D)
  2. mart: CSKA (G)
  3. mart: Galatasaraj (D)
  4. mart: Bamberg (G)
  5. april: Crvena zvezda (D)

[/stextbox]

 

0
0

4 Komentara

  1. ..koja bre ‘matematika’ pre ce biti fizika, njihova ‘matematika’ je sinoc pokazala REZULTAT kroz 38 primljenih koseva u prvoj cetvrtinu, tako da je tu prosta racunica tj. ni Ajnstajn im ne bi pomog’o, posto se coks ‘prdrzava’ njegove definicije ‘prelaska iz jednog u drugo „telo“ ‘ tj. Ajnstajn je smatrao kako vreme i prostor ne postoje kao zasebne kategorije, vec kao jedinstvo jednog i drugog..crveno-bele ‘cestice’, loma ugasene, a loma prelaz u ‘panter-cestice’.. .!. XXAAXXAA .!. SVE JE MOGUCE, A MOZDA I-NIJE… .!. XXAAXXAA .!. SAMO JE ‘SMRT’ SIGURNA, A MOZDA I-NIJE.. .!. XXAAXXAA .!. ………. ………. ………. ………..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter