Nekadašnji selektor je gostujući na ArenaSportu govorio o stanju u srpskoj košarci.
Dušan Ivković je najviše reči imao za prvu temu domaće košarke, Crvenu zvezdu.

Bivši selektor i čuveni strateg Olimpijakosa veruje da Zvezda može da uradi mnogo ove sezone, a ni da plasman na samu završnicu nije nemoguć.


– Svi vide da je Crvena zvezda ubedljivo najprijatnije iznenađenje Evrolige. Smatram da mogu i sugurno će stići dop Top 8 i fajnal-fora, izjavio je Ivković.

Duda je posebnim tonom govorio o Branku Laziću, kao igraču koji bi trebalo da se nađe na spisku Saleta Đorđevića. U svoje vreme za kormilom srpskog nacionalnog tima je Ivković uvek zvao Ivana Paunića, sa takođe izrasitim defanzivnim zadacima.

FOTO: STARSPORT

FOTO: STARSPORT

– Rekao sam Jovici Antoniću (pomoćnik Aleksandru Đorđeviću) da obrate pažnju na Lazića, jer u Evropi više nemja takvih koji daju sve za tim, za pobedu. On je ključ Zvezdinog uspeha! Trenersko pravilo kaže da igraš sa igračima koji daju, a ne sa onima koji obećavaju. A Lazić stalno daje. Takođe, veoma prijatno me je iznenadio Simonović za kojeg verujem da mnogo radi i trenira. Gudurić se sasvim dobro razvija i nadam se da će nastaviti tako, dok je Kuzmić pravo niotkuda postao igrač meseca u Evroligi, zaključio je on.